Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

Werken bij Eigenwijks

Op dit moment hebben we 6 openstaande vacatures

Wij zijn op zoek naar een WIJKOVERSTIJGEND OPBOUWWERKER (COMMUNITY BUILDER) (32 uur per week)

Zin in een betekenisvolle baan?Dan is deze vacature iets voor jou!

Midden in de samenleving, dichtbij bewoners en beroepskrachten in het stadsdeel Nieuw-West. Waarin je al jouw expertise en enthousiasme kwijt kunt. Waarin je daadwerkelijk een bijdrage levert aan sociaal sterke en leefbare buurten. Samen met enthousiaste collega’s.

Wie zoeken wij?

Als wijkoverstijgend opbouwwerker ben je een doorgewinterde professional met grote expertise in opbouwwerk, vooral in het uitdagende Nieuw West. Je senioriteit komt tot uiting in strategisch denken en het vermogen om vanuit een heldere visie samen te werken en positieve veranderingen te stimuleren. Met lef vergroot je de invloed van bewoners en pak je samenlevingsvraagstukken creatief aan, waardoor zowel bewoners als professionals actief kunnen participeren. Als ervaren kracht fungeer je als vraagbaak voor startende collega’s, waarbij je hen en partners in de wijk betrekt bij de koers die je uitzet voor een toekomstbestendige wijk op korte-, midden- en lange termijn.

In je rol als trekkersfiguur werk je vanuit een helicopterview en de missie van Eigenwijks, waarbij je pioniert, signaleert, duidt en ontwikkelingen vertaalt naar concrete acties in het hier en nu. Je zichtbaarheid en actieve betrokkenheid bij bewoners en -organisaties maken je een bruggenbouwer die initiatieven verbindt met overheid en partners. Je outreachende en coachende aanpak stimuleert participatie en versterkt de eigen kracht van bewoners. Door te reageren op signalen van kwetsbaarheid en samen met bewoners en partners nieuwe collectieve dienstverlening te ontwikkelen, draag je bij aan op opgave voor de wijk.

Welke competenties heb je nodig?

 • Onafhankelijkheid: zelfstandig kunnen werken en grote verantwoordelijkheid kunnen dragen voor zowel je eigen werkzaamheden en het werk en de missie van Eigenwijks als geheel;
 • Netwerken: je maakt makkelijk contact en ontwikkelt en benut een groot netwerk van bewoners en professionals met een grote diversiteit;
 • Initiatiefrijk: je pakt signalen op, bent pro-actief, je kunt mensen betrekken en je kunt verschillende werkzaamheden tegelijk beheren;
 • Organiseren: je kunt goed inschatten wat er nodig is om een plan uit te voeren en ondersteunt bewoners en bewoners organisatie bij het uitwerken en uitvoeren daarvan, je kunt signalen oppakken en die vertalen naar nieuwe diensten.

Wij bieden

Mooi werk binnen een team met enthousiaste collega’s in Amsterdam Nieuw-West. Check onze tussenrapportage 2023 voor een kijkje in ons mooie werk. Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk (SCW-4, schaal 10).

Reageren en meer informatie

E-mail je CV met motivatiebrief naar vacature@eigenwijks.nl o.v.v. “sollicitatie Wijkoverstijgend Opbouwwerker” uiterlijk 15 december 2023. Meer weten? Bel met Serfanim Uysal, directeur, 0633342879.

Meer weten over ons werk?

Bekijk onze videorapportage over 2021 en tussenrapportage 2022.

We zijn op zoek naar een Sociaal Cultureel Werker (MBO-niveau, zes maanden, 24 – 32 uur)

Heb je zin in een betekenisvolle baan? Midden in de samenleving, samen met bewoners in de wijk en in het buurthuis. Waarin je al jouw sociale creativiteit kwijt kunt. Waarin je daadwerkelijk een bijdrage levert aan sociaal sterke en leefbare buurten. Samen met enthousiaste collega’s. Dan is deze vacature iets voor jou!

Jij bent een enthousiaste en flexibele doener. Je vindt het leuk om actieve bewoners te helpen bij het organiseren van activiteiten, hen te ondersteunen bij het aanvragen van geld voor hun activiteit en een praatje te maken met deelnemers van activiteiten. Je werkt nauw samen met onze opbouwwerkers en onze medewerkers Gastvrijheid in het buurthuis.

Je houdt bijvoorbeeld de administratie bij van bewonersinitiatieven en je bent lekker actief bij buurtevenementen. Kortom: een afwisselende baan met heel veel verschillende soorten mensen, waar je veel voldoening uit haalt. 

Wij vragen

 • Je hebt enthousiasme voor het werken met bewoners met verschillende achtergronden;
 • Je hebt een groot sociaal hart;
 • Je maakt makkelijk contact;
 • Je steekt graag je handen uit de mouwen;
 • Je haalt voldoening uit het helpen van bewoners;
 • Je bent vriendelijk maar kunt ook streng zijn;
 • Je bent vaardig met Word, Excel en, Outlook;
 • Je vindt het prima om lekker alleen op pad te gaan in de wijk;
 • Je vindt het ook belangrijk om samen met collega’s klussen te klaren;
 • Je vindt het fijn als collega’s jou feedback geven, zodat je steeds blijft leren;
 • Je hebt MBO werk – en denkniveau (bij voorkeur MBO Sociaal Werk); 

Wij bieden

Mooi werk binnen een team met enthousiaste collega’s in Amsterdam Nieuw-West. Kijk maar eens op: https://www.eigenwijks.nl/videorapportage-sociale-basis-2020/ Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk (SCW-2, schaal 6). 

Reageren en meer informatie

E-mail je CV met motivatiebrief naar vacature@eigenwijks.nl o.v.v. “sollicitatie Sociaal Cultureel Werker”.
Meer informatie? Mail naar onze teamleider Gina van der Linden via gina@eigenwijks.nl. Solliciteer uiterlijk tot en met 8 oktober 2023. 

Meer weten over ons werk?

Bekijk onze videorapportage over 2021 en tussenrapportage 2022.

We zijn op zoek naar een Opbouwwerker (community builder) (24 – 32 uur)

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarin je vrijheid, zelfstandigheid en afwisseling krijgt? Wil je deel uitmaken van een gezellig team en bijdragen aan een prettigere, veiligere en gezelligere wijk voor de buurtbewoners? Dan hebben wij de perfecte mogelijkheid voor jou!

Wij zijn op zoek naar een scherpe overlegvoorzitter die graag de leiding neemt, maar ook goed kan luisteren. Als jij durft om een tegengeluid te geven als je het niet eens bent met een ingeslagen weg en bereid bent langdurende processen te ondersteunen of op te starten omdat je het belangrijk vindt, dan is deze functie wellicht iets voor jou.

Bij ons krijg je de kans om buurtbewoners een stem te geven en te ondersteunen bij hun initiatieven om de wijk te verbeteren. Je speelt een cruciale rol in het realiseren van een positieve impact op hun levens en het creëren van een hechtere gemeenschap. Daarnaast bieden we fijne werkplek, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een baan die er écht toe doet.

Midden in de samenleving, dichtbij bewoners en beroepskrachten in de wijk. Waarin je al jouw sociale creativiteit kwijt kunt. Waarin je daadwerkelijk een bijdrage levert aan sociaal sterke en leefbare buurten. Samen met enthousiaste collega’s. 

Wie zoeken wij

 • Een enthousiaste en flexibele doener en denker, competent in het ondersteunen, begeleiden en motiveren van bewoners en bewonersgroepen van verschillende (culturele) achtergronden in buurtgerichte processen.
 • Een collega met HBO werk- en denkniveau, met ervaring in het organiseren en voorzitten van bewonersbijeenkomsten.
 • Onze opbouwwerkers leren bewoners hun eigen kracht te herkennen en te benutten: onze collega coacht bewoners om zelf hun belangen te behartigen en samen te werken aan leefbare en sociaal sterke buurten. Het team hanteert het statuut “Opbouwwerk in essentie” als leidraad voor haar werk.
 • Een collega met kennis en ervaring met betrekking tot wijkgericht werken in het sociale domein en het betrekken van andere professionele partners in de wijk bij je werk.

Welke competenties heb je nodig

 • Onafhankelijkheid: zelfstandig kunnen werken en grote verantwoordelijkheid kunnen dragen voor de eigen werkzaamheden;
 • Creativiteit: combineren van on- en offline methodes om bewoners te betrekken;
 • Netwerken: je maakt makkelijk contact en ontwikkelt en benut een relatienetwerk van bewoners en professionals een grote diversiteit;
 • Plannen: je kunt verschillende werkzaamheden tegelijk beheren;
 • Organiseren: je kunt goed inschatten wat er nodig is om een plan uit te voeren en ondersteunt bewoners bij het organiseren van structurele of eenmalige activiteiten en evenementen.

Wij bieden

Mooi werk binnen een team met enthousiaste collega’s in Amsterdam Nieuw-West.
Check https://www.eigenwijks.nl/tussenrapportage-2022/ voor een kijkje in ons mooie werk.
Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk (SCW-3, schaal 8).

Reageren en meer informatie

E-mail je CV met motivatiebrief naar vacature@eigenwijks.nl o.v.v. “sollicitatie Opbouwwerk”. Meer weten? Bel met leidinggevende Samenlevingsopbouw Serfanim Uysal, 06 33342879.
Solliciteer tot en met 31 oktober 2023.

Meer weten over ons werk?

Bekijk onze videorapportage over 2021 en tussenrapportage 2022.

Bij Eigenwijks houden wij ons bezig met alles wat bewoners beweegt met als doel een belangrijke bijdrage te leveren aan goed leefbare en sociaal sterke buurten. Dit doen we met een betrokken bestuur, zo’n 50 vrijwilligers, 35 medewerkers en honderden actieve bewoners. Samen met al die actieve bewoners en met professionele partners bouwen wij voortdurend aan de sociale netwerken in buurten. Ons werkgebied is Amsterdam Nieuw-West.

We zijn op zoek naar een stagiair Communicatie (uren en startdatum nog overeen te komen)

Eigenwijks is op zoek naar een creatieve en taalvaardige stagiair die samen met en onder leiding van onze medewerker communicatie allerlei zaken op het gebied van communicatie oppakt en uitvoert.

Hier ga je mee aan de slag

 • Bedenken van social media content en het beheren van onze kanalen, zoals Facebook, LinkedIn en Instagram 
 • In en -externe nieuwsbrieven opstellen en versturen 
 • Websitebeheer dmv WordPress 
 • Drukwerk 
 • Filmpjes en podcasts maken

Wij vragen

 • Bezig met een HBO-opleiding op het gebied van communicatie, media en/of marketing 
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (andere talen zijn altijd meegenomen) 
 • Gevoel voor taal, tekst en vormgeving 
 • Interesse in social media en het gebruik daarvan voor organisaties 
 • Bij voorkeur kennis van het gebruik van Canva, Photoshop, Adobe 
 • Creatief en enthousiast 
 • Interesse in werken in een maatschappelijke organisatie 

Wij bieden

 • Een gezellige plek in een betrokken organisatie in Amsterdam Nieuw-West.  
 • Een vrijwilligersvergoeding van 2,5 euro per uur 

Reageren en meer informatie

Mail je CV met motivatiebrief naar vacature@eigenwijks.nl. Ook heel leuk als je voorbeelden mee kunt sturen van communicatie-uitingen die je hebt gemaakt!  Meer informatie nodig? Bel of mail met Karin van Leijen: karin.vanleijen@eigenwijks.nl of 06 18 61 25 28. 

Meer weten over ons werk?

Bekijk onze videorapportage over 2021 en tussenrapportage 2022.

Het Bestuur van Stichting Eigenwijks is op zoek naar een

Penningmeester

Vanwege een vacature zijn wij op zoek naar een kandidaat, die voldoet aan onderstaand profiel.

Profiel

 • Heeft ervaring met financieel beleid bij voorkeur in het Sociaal Domein;
 • Heeft kennis en inzicht in financiële processen;
 • Is zich bewust van de bestuurlijke positie van een penningmeester in relatie tot de werkorganisatie;
 • Heeft affiniteit met de doelstelling van onze organisatie;
 • Handelt volgens de algemeen geldende ethische en integriteitsnormen voor bestuursleden;
 • Is twee dagdelen per maand beschikbaar voor het voorbereiden en bijwonen van bestuursvergaderingen, het onderhouden van contacten en andere incidentele activiteiten;
 • Is woonachtig in Amsterdam.

Specifieke taken

 • Formuleert de wijze waarop de financiële verslaglegging aan het bestuur dient plaats te vinden;
 • Is vanuit het bestuur de sparringspartner voor onze directeur op financieel gebied;
 • Adviseert de overige leden van het Bestuur over de prognoses, jaarrekening, begroting, e.d.
 • Is betrokken bij het overleg met de accountant inzake de accountantsverklaring bij de jaarrekening.
 • Presenteert de jaarrekening en de begroting aan het Bestuur en de Bewonersraad.

Wij bieden

 • Een inspirerende organisatie in een voortdurend veranderend werkveld
 • Enthousiaste bestuursleden
 • Een passende vrijwilligersvergoeding

Bij selectie van de kandidaten houden wij rekening met de gewenste diversiteit binnen het bestuur.

U kunt uw interesse per e-mail kenbaar maken bij het Bestuur van Eigenwijks via vacature@eigenwijks.nl.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter Al M’Charek (tel: 020 262 12 50).

Vind jij het belangrijk dat bewoners samen met hun buren actief aan de slag kunnen in hun eigen buurt? Lijkt het je leuk en leerzaam om daaraan een bijdrage te leveren in het bestuur van de grootste bewonersorganisatie in Amsterdam Nieuw-West? Dan zoeken we jou als ons nieuwe

Bestuurslid

Eigenwijks werkt samen met bewoners aan sociaal sterke en leefbare buurten. Honderden bewoners zetten zich dagelijks in voor thema’s als gezondheid, wonen, eenzaamheid, armoede, participatie en (digitale) basisvaardigheden. Met 35 medewerkers, een betrokken managementteam en een ervaren directie is Eigenwijks de grootste bewonersorganisatie in Amsterdam Nieuw-West. Wij houden ons bezig met alles wat bewoners beweegt. Dwars door alle geloofs- en levensovertuigingen, achtergronden en geaardheden heen brengen wij mensen met elkaar in contact; op wat hen bindt en waar zij samen voor willen gaan.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je vindt het werken aan een mooiere samenleving belangrijk;
 • Je woont in Amsterdam Nieuw-West;
 • Je werkt graag mee aan relaties, behartigt belangen en weet wat je kunt faciliteren voor een betere samenleving;
 • Structuur vind je belangrijk; maar je zoekt graag vernieuwing;
 • Je werkt niet bij de gemeente Amsterdam of bij een professionele organisatie in Amsterdam Nieuw-West waardoor belangenverstrengeling aan de orde zou kunnen zijn.

Dit vragen we van jou

 • Je bent nieuwsgierig naar en betrokken bij de bestuursleden en medewerkers;
 • Je haalt plezier uit het besturen van onze organisatie;
 • Je wordt enthousiast van activiteiten, ontmoetingen en de dynamiek met buurtbewoners.

Dit kun je verwachten als bestuurslid

 • Een plek in ons divers samengestelde bestuur;
 • Maandelijkse vergaderingen met enthousiaste en deskundige collegabestuurders;
 • Voldoening uit het leveren van een bijdrage aan ons belangrijke en mooie werk;
 • Met uiteraard een passende vrijwilligersvergoeding.

Het bestuur van Eigenwijks heeft, net als onze buurt, een diverse samenstelling. Dat vinden wij belangrijk en zullen wij een rol laten spelen bij de selectie van kandidaten.

Ben je geïnteresseerd in deze mooie rol binnen het bestuur? Stuur een mailtje naar vacature@eigenwijks.nl.
Wil je liever iemand direct spreken over de vacature? Dan kun je contact opnemen met onze  bestuursvoorzitter Al M’Charek (tel: 020 262 12 50).

Staat jouw droombaan hier op dit moment niet tussen? Houd dan deze website en onze Facebookpagina’s in de gaten voor onze nieuwste vacatures. Wil je nu alvast kijken of je iets kunt betekenen voor Eigenwijks en onze buurtbewoners?
Meld je aan als vrijwilliger!

Zie je jezelf helemaal werken bij ons in Amsterdam Nieuw-West? Voel je dan vrij om een open sollicitatie te sturen naar vacature@eigenwijks.nl. Vertel wat over jezelf, wat je graag doet, waar jij je mee bezig wilt houden en wie weet vinden we samen een passende functie die helemaal bij jou past!

Meer informatie