Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

Ons verhaal

De kracht van een wijk komt van binnenuit. Van de bewoners zelf. Maar de vrijwilligers en medewerkers van Eigenwijks zitten ook niet stil. Wij houden ervan om precies te weten wat er speelt in de buurt en wat bewoners bezighoudt.

Het verhaal van Eigenwijks

Als bewonersorganisatie houdt Eigenwijks zich al sinds 1958 bezig met alles wat bewoners beweegt in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. En nog valt er elke dag zoveel te ontdekken! We willen alle hoekjes en gaatjes in Nieuw-West kennen én kijken ook wat er in heel Amsterdam allemaal gebeurt.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen in de eigen wijk. Dat u zich veilig voelt, fijne contacten heeft die het leven leuker of makkelijker maken. Dat u de weg weet te vinden naar hulp als u dat nodig hebt. Eigenwijks brengt bewoners bij elkaar.

Voor en door bewoners

De verhalen die we horen van actieve bewoners, raken ons vaak diep. Stel, u organiseert een cursus Nederlands voor mensen die het beter willen leren spreken, en die verlegen buurman of buurvrouw leeft langzaam maar zeker op. Of u geeft wekelijks sportles en u ziet hoe iemand die net in de buurt is komen wonen vrienden maakt.

Honderden bewoners organiseren activiteiten met en voor buurtgenoten, helpen elkaar op weg, hebben het samen gezellig en leren elkaars cultuur kennen. “Dat is waarvoor ik het doe,” horen we vaak. Maar wij doen graag nog iets extra’s voor hen. Daarom zetten we actieve bewoners graag in het zonnetje.

Eigenwijks in cijfers

Als de grootste, onafhankelijke bewonersorganisatie weten we wat er speelt en verbinden we de mensen via ideeën en activiteiten die zij zelf bedenken en organiseren. Voor de 145.000 diverse bewoners die Nieuw-West rijk is!

Dit doen we met zo’n 60 vrijwilligers en 35 medewerkers. Maar vooral met de honderden bewoners. Per jaar ondersteunen wij gemiddeld 500 bewoners die zich inzetten op het gebied van gezondheid, wonen, eenzaamheid, armoede, participatie en (digitale)
basisvaardigheden. We werken ook samen met heel veel professionals, die voor bewoners van betekenis kunnen zijn.

Zelf zijn we aanjager van diverse evenementen in Nieuw-West, zoals het Rembrandtparkfestival en het Nieuw Sloten Festival. We delen nieuws uit de wijk via sociale media, buurt- en wijkkranten en Nieuw-West TV.

Iedereen is welkom

In onze wijken wonen mensen van veel verschillende culturen. Het is geweldig om met elkaar kennis te maken, elkaars cultuur en gewoonten te leren kennen. Dat zorgt voor een sociaal sterke en leefbare wijk.

Op onze locaties bruist het van de activiteiten en ontmoetingen tussen bewoners. Ook al hoeven we daar niet veel aan toe te voegen, we kunnen dat toch niet laten. Onze medewerkers op de locaties geven een warm welkom aan iedereen. Daarmee bedoelen we niet alleen de goed ingerichte zalen, buurtkeukens, bewegingsruimtes, spreekkamers en ontmoetingsplekken. Maar ook hun glimlach voor de een, een geintje voor de ander. een kopje koffie, een goeie tip of een luisterend oor. En natuurlijk delen onze medewerkers graag hun enorme kennis van de wijk. Zij kunnen u dan ook goed informeren en op weg helpen.

Meer informatie