Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

Slotermeer

“Slotermeer, groot groen gebied aan de rand van de stad”

– Dorèndel –

“Slotermeer is een groot, groen gebied aan de rand van Amsterdam. En er wonen zoveel aardige mensen.” Dorèndel is een van de vele actieve bewoners en was onder meer betrokken bij de oprichting van De Honingraat. “Je moet een beetje voor je buurt zorgen, vind ik, en Eigenwijks omhelst elk bewonersinitiatief. Ik kan echt geraakt worden door wat er ontstaat bij activiteiten. Veel mensen vinden elkaar, er ontstaan vriendschappen. Die activiteiten zijn ook zo gezellig, mensen voelen zich welkom en het helpt om een sociaal leven op te bouwen.”

“Dit is een wijk met veel verschillende mensen en culturen. Bij activiteiten doen we er echt ons best voor dat iedereen zich welkom voelt en iets herkent. Smaakvolle Ontmoetingen is een mooi voorbeeld. Dan is er bijvoorbeeld een harira (Marokkaanse soep) vooraf, gevolgd door een stamppot.”

.

Buurtkrant GaSet

GaSet is dé buurtkrant van Geuzenveld en Slotermeer. De krant bestaat uit artikelen voor en door bewoners. De inhoud heeft betrekking op thema’s en onderwerpen die interessant zijn voor iedereen uit de buurt. Bewoners van Geuzenveld en Slotermeer worden zo op de hoogte gebracht van hetgeen in hun wijken gebeurt. GaSet verschijnt vier keer per jaar in een oplage van 20.000 exemplaren en wordt huis-aan-huis verspreid. Ook is de GaSet te verkrijgen bij het Stadsdeel, de Steunpunten, bibliotheken en buurthuizen.

Als je informatie wil aanbieden voor vermelding in GaSet, houd dan rekening met de deadlines voor het aanleveren van je tekst. Deze deadlines vind je in de de GaSet.

U kunt GaSet ook online lezen. Bekijk al onze publicaties hier.

De redactie bestaat uit: Ada Wallien,  Ayoung Oh (strip), Christiane Baethcke, Frans van der Feen, Gerard Valentijn, Henriette de Willigen, Joke de Jong, Massoud Memar (vaste fotograaf), Rose van Dongen en Thea Schaafsma. Met ondersteuning van Richard Janse. Ruud van Koert levert ook altijd een bijdrage. Columnisten zijn Hans Staphorsius en Hugo Hoes.

.

.

Wat wil je doen in Slotermeer?

Volg ons ook op Facebook

Trots

“Ik ben wel trots op het ontstaan van de Geluksdisco. Dat begon met een groep mensen uit de wijk die een theatervoorstelling wilden houden, waarbij mensen hun eigen geluk uitbeeldden. Daar is de Geluksdisco uit voortgekomen, inmiddels een begrip in de wijk.”

“Mijn favoriete plek is het strandje van de Sloterplas, een pareltje van Nieuw-West. En ken je de steiger aan de Oostoever? Dat is een fantastische plek om de zon onder te zien gaan.”

.

 

.