Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

Slotermeer

“Slotermeer, groot groen gebied aan de rand van de stad”

– Dorèndel –

“Slotermeer is een groot, groen gebied aan de rand van Amsterdam. En er wonen zoveel aardige mensen.” Dorèndel is een van de vele actieve bewoners en was onder meer betrokken bij de oprichting van De Honingraat. “Je moet een beetje voor je buurt zorgen, vind ik, en Eigenwijks omhelst elk bewonersinitiatief. Ik kan echt geraakt worden door wat er ontstaat bij activiteiten. Veel mensen vinden elkaar, er ontstaan vriendschappen. Die activiteiten zijn ook zo gezellig, mensen voelen zich welkom en het helpt om een sociaal leven op te bouwen.”

“Dit is een wijk met veel verschillende mensen en culturen. Bij activiteiten doen we er echt ons best voor dat iedereen zich welkom voelt en iets herkent. Smaakvolle Ontmoetingen is een mooi voorbeeld. Dan is er bijvoorbeeld een harira (Marokkaanse soep) vooraf, gevolgd door een stamppot.”

.

Buurtkrant GaSet

GaSet is dé buurtkrant van Geuzenveld en Slotermeer. Enthousiaste en schrijflustige bewoners schrijven speciaal voor jou artikelen over je buurt. GaSet verschijnt vier keer per jaar in een oplage van 20.000 exemplaren en wordt huis-aan-huis verspreid. Ook is de GaSet te verkrijgen bij het Stadsdeel, de Steunpunten, bibliotheken en buurthuizen.

Als je informatie wil aanbieden voor vermelding in GaSet, houd dan rekening met de deadlines voor het aanleveren van je tekst. Deze deadlines vind je in de GaSet. Deze data vallen in de regel begin februari, begin mei, begin augustus en half november. Stuur je tekst en eventueel beeldmateriaal naar redactiegaset@eigenwijks.nl.

Je kunt GaSet ook online lezen. Bekijk al onze publicaties hier.

Vind je het leuk om zelf verhalen over je wijk te schrijven? De redactie verwelkomt altijd nieuwe schrijvers. Zeker als je op onderzoek uit wil over maatschappelijk/politieke onderwerpen. Stuur een mailtje naar sylvia@eigenwijks.nl.

Trots

“Ik ben wel trots op het ontstaan van de Geluksdisco. Dat begon met een groep mensen uit de wijk die een theatervoorstelling wilden houden, waarbij mensen hun eigen geluk uitbeeldden. Daar is de Geluksdisco uit voortgekomen, inmiddels een begrip in de wijk.”

“Mijn favoriete plek is het strandje van de Sloterplas, een pareltje van Nieuw-West. En ken je de steiger aan de Oostoever? Dat is een fantastische plek om de zon onder te zien gaan.”

.

 

.

Deadlines voor kopij 2024

  1. 14 februari
  2. 15 mei
  3. 14 augustus
  4. 13 november

Verspreiding GaSet 2024

  1. 4 maart
  2. 3 juni
  3. 2 september
  4. 2 december

Wat wil je doen in Slotermeer?

Volg ons ook op Facebook

.

 

.