Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

Osdorp

“Osdorp, waar je wereldbeeld groter wordt”

– Yvonne –

“Osdorp is zo mooi. En dat uitzicht over de Sloterplas vanaf de oever bij de Meervaart, met dat mozaïeken bankje!” Yvonne woont al ruim 40 jaar in Osdorp en voelt zich hier helemaal thuis. “Mijn buren zijn van alle nationaliteiten. Italtiaans, Surinaams-Hindoestaans, Turks, Marokkaans, Nederlands, Surinaams, Pakistaans. Onze flat is ook toegankelijk voor gehandicapten en er is een zorgcentrum bij. Dat zorgt voor een enorme diversiteit aan mensen en dat vind ik gewoon heel leuk. We doen dingen voor elkaar en hebben belangstelling voor elkaar. Daardoor wordt je wereldbeeld groter, gewoon in Osdorp.”

“We zijn hier ook omgeven door mooie plekken, zoals de dijk aan de Ringvaart waar zoveel mensen lekker wandelen, fietsen of aan het water zitten. De Natureluur en de Tuinen van West. Fantastisch die rust, zo dichtbij huis.”

Wat wil je doen in Osdorp?

Volg Eigenwijks De Serre op Facebook

Kleurrijk

Yvonne werkt al 30 jaar in het buurtwerk, eerst bij Impuls en nu bij Eigenwijks. Zij was jarenlang actief in de buurthuizen en is nu gastvrouw bij De Serre. “Mensen voelen zich heel welkom bij De Serre, als ze iets willen vragen over het activiteitenprogramma, een idee hebben of een ruimte zoeken.” Daar zet Yvonne zich voor in. “Ik ben gek op mensen en wil het hen naar hun zin maken.”

“Er zijn zoveel manieren waarop bewoners in contact komen met alles wat er in de wijk te doen is. Bij De Serre staan poppen voor het raam met kleurrijke kleding. Daar vragen de mensen ook wel eens iets over. Dan leg ik uit dat de kleding is gemaakt door twee leuke, positieve dames uit de wijk. Een tijdje geleden zochten zij een ruimte voor hun naaiatelier. Wij zeiden ‘Kom maar!’”