Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

Geuzenveld

“Geuzenveld, een levendige wijk, geweldig om hier te wonen”

– Hans –

“Nu is Geuzenveld een grote, groene wijk, maar toen ik hier 65 jaar geleden als klein jongetje kwam wonen, was het nog een grote zandverstuiving, net een woestijn. De mensen vergeten wel eens dat Geuzenveld is gebouwd op opgespoten land uit de Sloterplas.” Hans kent de wijk als geen ander. En dat is niet alleen omdat hij er al bijna zijn hele leven woont, hij was ook actief in de lokale politiek en is onder meer lid van het Algemeen bestuur van Eigenwijks, namens Multiculturele Huiskamer De Brug.

Geuzenveld is een van de groenste stukjes Amsterdam. “Je hebt hier het Gebrandypark, het Eendrachtspark en de Tuinen van West. En omdat we aan de rand van de stad zitten, zit je ook zo in Spaarnwoude. Vooral in het Eendrachtspark kom ik zelf graag. Dat is voor mij het dichtstbij, maar er is ook van alles te doen. Kinderen spelen er heerlijk buiten op het grote grasveld, in de natuurspeelplek en er is een groot pierenbad.”

.

Buurtkrant GaSet

GaSet is dé buurtkrant van Geuzenveld en Slotermeer. Enthousiaste en schrijflustige bewoners schrijven speciaal voor jou artikelen over je buurt. GaSet verschijnt vier keer per jaar in een oplage van 20.000 exemplaren en wordt huis-aan-huis verspreid. Ook is de GaSet te verkrijgen bij het Stadsdeel, de Steunpunten, bibliotheken en buurthuizen.

Als je informatie wil aanbieden voor vermelding in GaSet, houd dan rekening met de deadlines voor het aanleveren van je tekst. Deze deadlines vind je in de GaSet. Deze data vallen in de regel begin februari, begin mei, begin augustus en half november. Stuur je tekst en eventueel beeldmateriaal naar redactiegaset@eigenwijks.nl.

Je kunt GaSet ook online lezen. Bekijk al onze publicaties hier.

Vind je het leuk om zelf verhalen over je wijk te schrijven? De redactie verwelkomt altijd nieuwe schrijvers. Zeker als je op onderzoek uit wil over maatschappelijk/politieke onderwerpen. Stuur een mailtje naar sylvia@eigenwijks.nl.

Erkenning

“Ken je het Bos van Verdienste in het Sloterpark? Een initiatief vanuit Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. Elk jaar krijgen een of meer (stille) vrijwilligers daar een boom en een oorkonde als erkenning voor belangrijke of leuke dingen die ze hebben gedaan voor Nieuw-West. Bewoners kunnen anderen daarvoor inschrijven of nomineren.

“Je moet open staan voor elkaar, dat is het allerbelangrijkste, dat heb ik van huis uit meegekregen. Wij kwamen met ons gezin in de jaren ’50  uit Friesland hier wonen. Wij waren vreemden, boeren, met andere gewoonten en een ander geloof. En ik sprak de taal niet, alleen Fries. Van een buurjongetje heb ik plat Amsterdams geleerd. Na de Friezen en Groningers kwamen er mensen uit Indonesië, Suriname, Italië, Spanje, Turkije, Marokko en nu Bulgarije en Polen. Geuzenveld is heel gemêleerd. Eerst ben je nieuw, later integreert men. Dit is een levendige wijk en het is geweldig om hier te wonen.”

.

 

 

 

 

.

Deadlines voor kopij 2024

  1. 14 februari
  2. 15 mei
  3. 14 augustus
  4. 13 november

Verspreiding GaSet 2024

  1. 4 maart
  2. 3 juni
  3. 2 september
  4. 2 december

Wat wil je doen in Geuzenveld?

Volg Eigenwijks Geuzenveld op Facebook