Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

Nieuw Sloten

“Nieuw Sloten, met alle kenmerken van een dorp”

– Cees –

“Het wordt vaak gezegd en terecht: Nieuw Sloten heeft meer kenmerken van een dorp dan van een stad. Je merkt dat onder meer aan de grote betrokkenheid van veel bewoners bij hun buren en hun wijk. Dat vind ik bijzonder aan wonen in Nieuw Sloten.” Cees woont sinds 1996 in Nieuw Sloten en is zonder meer een actieve bewoner.

“Ik juich initiatieven van bewoners toe, hoe groot of ogenschijnlijk klein ook. Alles draagt bij aan het geheel.” Zelf is hij onder andere betrokken bij het Bewonersoverleg, eindredacteur voor buurtkrant ‘NieuwSloten Nieuws’ en nam hij deel aan de werkgroep

.

.

Buurtkrant NieuwSloten Nieuws

NieuwSloten Nieuws is de buurtkrant van, voor en door bewoners van Nieuw Sloten en Park Haagseweg in een oplage van 6000 exemplaren. De krant verschijnt in principe zes keer per jaar. Je kunt NieuwSloten Nieuws ook online lezen. Bekijk al onze publicaties hier.

Het redactieteam bestaat op dit moment uit acht enthousiaste vrijwilligers: Aletta Blaisse, Cees Fisser, Helena de Jong, Ellen van Kessel, Franjo Miloš, Peggy van der Reijden en Kary Slenders. Michael Jansen is illustrator. Hij maakt niet alleen illustratie voor de voorpagina maar ook een tekening voor de prijsvraag. Cees Fisser verzorgt de opmaak/layout. Daarnaast leveren de wijkagenten, de Gebiedsmakelaar en onze opbouwwerker, Jeanine van den Heuvel, redactionele bijdragen.

Woon je in Nieuw Sloten of Park Haagseweg en lijkt het je leuk om ook voor de buurtkrant te schrijven? Stuur dan een e-mail naar nsn@eigenwijks.nl en de redactie neemt contact met je op.

De redactieleden gaan in 2024 – in zes mooie edities – het 25-jarig jubileum van NSN vieren. Als je informatie wil aanbieden voor vermelding in NSN, houd dan rekening met onderstaande deadlines van 2024 voor het aanleveren van je tekst.

Kun je kopij of reacties niet per mail aanleveren? Stuur de informatie dan naar het postadres: Liedekerkeplantsoen 40, 1066 WP Amsterdam
Telefoon: 06 2468 4481

Veiligheid, Openbare Ruimte en Milieu. “Eén van de eerste wapenfeiten van deze werkgroep was dat een van de twee tramhaltes van lijn 2 bij het Belgiëplein is verplaatst, waardoor het daar een stuk veiliger is geworden.”

Rustpunt

“Buurthuis België is, na mijn eigen huis, mijn meest favoriete plek in de wijk. Als rustpunt om creatief bezig te zijn en om me samen met anderen in te zetten voor de wijk. Ik loop ook graag even naar het Belgiëplein. Daar kom je altijd wel iemand tegen om even een praatje te maken.”

“Als je me vraagt naar een mooie plek, denk ik natuurlijk aan de Oeverlanden vlakbij. Daar hoor je achter je het geruis en de bedrijvigheid van de stad en voor je zie je de uitgestrekte Nieuwe Meer.”

Sport(ief) in dit nummer van NieuwSloten Nieuws

In het voorjaar, als de zon zich weer meer uren per dag laat zien, hebben sommige mensen de ontembare drang om (méér) te gaan bewegen. Een goede reden om in NSN aandacht te schenken aan sport(ieve) activiteiten, die je in clubverband of individueel kunt starten of weer kunt oppakken.

Op de voorpagina vindt u uitnodigingen om deel te nemen aan minder inspannende activiteiten. Zoals een informatieavond van de bewonersgroep W.E.N.S., die nauwlettend de ontwikkelingen volgt om op een zorgvuldige én voordelige manier ‘van het aardgas af te komen’.

Ook veel aandacht voor de jubilerende vereniging aan wie we onze achtertuin, het Natuur- en recreatiepark De Oeverlanden te danken hebben. Onze Gebiedsmakelaar heeft in haar rubriek weer diverse actuele veranderingen in de Openbare ruimte verzameld.

En wie dan nog tijd overheeft, kan een keuze maken uit de Activiteitenagenda.

Veel leesplezier!

Deadlines voor kopij 2024

 1. 19 januari
 2. 15 maart
 3. 24 mei
 4. 09 augustus
 5. 04 oktober
 6. 29 november

Verspreiding van NSN 2024

 1. 09 februari
 2. 05 april
 3. 14 juni
 4. 30 augustus
 5. 25 oktober
 6. 30 december

Mail naar nsn@eigenwijks.nl voor al jouw aankondigingen, uitnodigingen voor activiteiten of voor je reactie op ons vorige nummer in de rubriek “Beste redactie…” (gebruik maximaal 200 woorden).

Kun je kopij of reacties niet per mail aanleveren? Stuur de informatie dan naar het postadres: Liedekerkeplantsoen 40, 1066 WP Amsterdam
Telefoon: 06 2468 4481

Wat wil je doen in Nieuw Sloten?

Volg ons op Facebook