Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

Nieuw Sloten

“Nieuw Sloten, met alle kenmerken van een dorp”

– Cees –

“Het wordt vaak gezegd en terecht: Nieuw Sloten heeft meer kenmerken van een dorp dan van een stad. Je merkt dat onder meer aan de grote betrokkenheid van veel bewoners bij hun buren en hun wijk. Dat vind ik bijzonder aan wonen in Nieuw Sloten.” Cees woont sinds 1996 in Nieuw Sloten en is zonder meer een actieve bewoner.

“Ik juich initiatieven van bewoners toe, hoe groot of ogenschijnlijk klein ook. Alles draagt bij aan het geheel.” Zelf is hij onder andere betrokken bij het Bewonersoverleg, eindredacteur voor buurtkrant ‘NieuwSloten Nieuws’ en nam hij deel aan de werkgroep Veiligheid, Openbare Ruimte en Milieu. “Eén van de eerste wapenfeiten van deze werkgroep was dat een van de twee tramhaltes van lijn 2 bij het Belgiëplein is verplaatst, waardoor het daar een stuk veiliger is geworden.”

.

.

Buurtkrant NieuwSloten Nieuws

NieuwSloten Nieuws is de buurtkrant van, voor en door bewoners van Nieuw Sloten en Park Haagseweg in een oplage van 6000 exemplaren. De krant verschijnt in principe zes keer per jaar. Je kunt NieuwSloten Nieuws ook online lezen. Bekijk al onze publicaties hier.

Het redactieteam bestaat op dit moment uit acht enthousiaste vrijwilligers: Aletta Blaisse, Cees Fisser, Helena de Jong,  Ellen van Kessel, Franjo Miloš, Peggy van der Reijden en Kary Slenders. Michael Jansen is illustrator. Hij maakt niet alleen illustratie voor de voorpagina maar ook een tekening voor de prijsvraag.
Cees Fisser verzorgt de opmaak/layout.
Daarnaast leveren de wijkagenten Laura Engelsman en Willem Brouwers, de Gebiedsmakelaar van het stadsdeel, Marleen de Groot en de Opbouwwerkers van Eigenwijks in het Huis van de Wijk België, Eva van der Drift en Ruud Witte, redactionele bijdragen.

Woon je in Nieuw Sloten of Park Haagseweg en lijkt het je leuk om ook voor de buurtkrant te schrijven? Stuur dan een e-mail naar nsn@eigenwijks.nl en de redactie neemt contact met je op.

Als je informatie wil aanbieden voor vermelding in NSN, houd dan rekening met onderstaande deadlines van 2023 voor het aanleveren van je tekst.

Kun je kopij of reacties niet per mail aanleveren? Stuur de informatie dan naar het postadres: Liedekerkeplantsoen 40, 1066 WP Amsterdam
Telefoon: 06 2468 4481

Rustpunt

“Buurthuis België is, na mijn eigen huis, mijn meest favoriete plek in de wijk. Als rustpunt om creatief bezig te zijn en om me samen met anderen in te zetten voor de wijk. Ik loop ook graag even naar het Belgiëplein. Daar kom je altijd wel iemand tegen om even een praatje te maken.”

“Als je me vraagt naar een mooie plek, denk ik natuurlijk aan de Oeverlanden vlakbij. Daar hoor je achter je het geruis en de bedrijvigheid van de stad en voor je zie je de uitgestrekte Nieuwe Meer.”

Lezersenquête in NieuwSloten Nieuws

Als u in Nieuw Sloten en Park Haagseweg woont, dan vraagt de redactie uw speciale aandacht voor pagina 4. Daar kunt u, twaalf jaar na de vorige, een enquête invullen over deze buurtkrant, die al 24 jaar elke twee maanden door bewoners, voor bewoners gemaakt wordt.

Laat ú ons weten, wat u wilt lezen?!

Daarnaast is dit niet het eerste NSN-nummer waarin u voorbeelden leest van plekken in de buurt die vanwege hun groene karakter de moeite waard zijn om naartoe, of doorheen te lopen. En ook vast niet het laatste! Zonder de andere interviews tekort te doen, vind ik het ‘bijzonder’ om te zien hoe de versnelling van een buslijn kan leiden tot kwalitatief beter groen in de buurt én een zwemstrandje voor onze trouwe viervoeters. Even los van nut en noodzaak van zo’n snellere bus…

Verder lijkt het erop of iedereen uit een winterslaap ontwaakt is. Zó veel uitnodigingen en oproepen voor activiteiten! Bij voorbeeld de oproep voor vrijwilligers om de Avond4daagse Nieuw Sloten (Ja, daar is-ie weer!) in goede banen te leiden.

Veel leesplezier!

Deadlines voor kopij 2023

 1. 03 februari
 2. 07 april
 3. 09 juni
 4. 11 augustus
 5. 06 oktober
 6. 08 december

Verspreiding van NSN 2023

 1. 24 februari
 2. 28 april
 3. 30 juni
 4. 01 september
 5. 27 oktober
 6. 29 december

Mail naar nsn@eigenwijks.nl voor al jouw aankondigingen, uitnodigingen voor activiteiten of voor je reactie op ons vorige nummer in de rubriek “Beste redactie…” (gebruik maximaal 200 woorden).

Kun je kopij of reacties niet per mail aanleveren? Stuur de informatie dan naar het postadres: Liedekerkeplantsoen 40, 1066 WP Amsterdam
Telefoon: 06 2468 4481

Wat wil je doen in Nieuw Sloten?

Volg ons op Facebook