Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

Nieuw Sloten

“Nieuw Sloten, met alle kenmerken van een dorp”

– Cees –

“Het wordt vaak gezegd en terecht: Nieuw Sloten heeft meer kenmerken van een dorp dan van een stad. Je merkt dat onder meer aan de grote betrokkenheid van veel bewoners bij hun buren en hun wijk. Dat vind ik bijzonder aan wonen in Nieuw Sloten.” Cees woont sinds 1996 in Nieuw Sloten en is zonder meer een actieve bewoner.

“Ik juich initiatieven van bewoners toe, hoe groot of ogenschijnlijk klein ook. Alles draagt bij aan het geheel.” Zelf is hij onder andere betrokken bij het Bewonersoverleg, eindredacteur voor buurtkrant ‘NieuwSloten Nieuws’ en nam hij deel aan de werkgroep Veiligheid, Openbare Ruimte en Milieu. “Eén van de eerste wapenfeiten van deze werkgroep was dat een van de twee tramhaltes van lijn 2 bij het Belgiëplein is verplaatst, waardoor het daar een stuk veiliger is geworden.”

.

.

Buurtkrant NieuwSloten Nieuws

NieuwSloten Nieuws is de buurtkrant van, voor en door bewoners van Nieuw Sloten en Park Haagseweg in een oplage van 6000 exemplaren. De krant verschijnt in principe zes keer per jaar. Je kunt NieuwSloten Nieuws ook online lezen. Bekijk al onze publicaties hier.

Het redactieteam bestaat op dit moment uit zeven enthousiaste vrijwilligers: Aletta Blaisse, Cees Fisser, Helena de Jong,  Ellen van Kessel, Peggy van der Reijden en Kary Slenders. Michael Jansen is illustrator. Hij maakt niet alleen illustratie voor de voorpagina maar ook een tekening voor de prijsvraag.
Cees Fisser verzorgt de opmaak/layout.
Daarnaast leveren de wijkagenten Laura Engelsman en Willem Brouwers, de Gebiedsmakelaar van het stadsdeel, Marleen de Groot en de Opbouwwerkers van Eigenwijks in het Huis van de Wijk België, Eva van der Drift en Ruud Witte, redactionele bijdragen.

Woon je in Nieuw Sloten of Park Haagseweg en lijkt het je leuk om ook voor de buurtkrant te schrijven? Stuur dan een e-mail naar nsn@eigenwijks.nl en de redactie neemt contact met je op.

Als je informatie wil aanbieden voor vermelding in NSN, houd dan rekening met onderstaande deadlines van 2021 voor het aanleveren van je tekst.

Kun je kopij of reacties niet per mail aanleveren? Stuur de informatie dan naar het postadres: Liedekerkeplantsoen 40, 1066 WP Amsterdam
Telefoon: 06 2468 4481

Rustpunt

“Buurthuis België is, na mijn eigen huis, mijn meest favoriet plek in de wijk. Als rustpunt om creatief bezig te zijn en om me samen met anderen in te zetten voor de wijk. Ik loop ook graag even naar het Belgiëplein. Daar kom je altijd wel iemand tegen om even een praatje te maken.”

“Als je me vraagt naar een mooie plek, denk ik natuurlijk aan de Oeverlanden vlakbij. Daar hoor je achter je het geruis en de bedrijvigheid van de stad en voor je zie je de uitgestrekte Nieuwe Meer.”

NieuwSloten Nieuws laat u kennismaken met zes kunstenaars

In het augustusnummer van NSN treft u zes verrassende interviews aan met evenzoveel kunstenaars in Nieuw Sloten en omgeving. Daarna een aankondiging van de workshop ‘Naaien voor Dummies’ in het Buurthuis België. In 10 lessen/weken leert u hoe u een elektrische naaimachine kunt gebruiken voor diverse toepassingen. Vlakbij het Buurthuis kunt u op vrijdag 27 augustus van 15.00 tot 16.30 uur mee swingen in de tuin van Het Belgisch Hof.

Wordt de Sloterweg autoluw? En wat betekent dat voor de hoeveelheid doorgaand verkeer in Nieuw Sloten?

Welk voorstel de gemeentelijke projectgroep in de Nota van Uitgangspunten (NvU) zet, is op dit moment niet bekend. Maar er zijn zogenaamde ‘oplossingen’ in onderzoek die zeer ongunstig kunnen uitpakken voor de leefbaarheid en verkeersveiligheid in Nieuw Sloten. De bewonerswerkgroep Stop Sluipverkeer Nieuw Sloten roept iedereen op om alert te zijn, zodra de NvU voor inspraak wordt vrijgegeven.

Lees die NvU en laat daarna uw mening horen over de voorkeursvariant(en)!!!

Maarkedalpad

De NSN-redactie heeft bij stadsdeel Nieuw-West navraag gedaan over het “hondenverbod”. De betrokken ambtenaar heeft gedetailleerd geantwoord.

Activiteitenagenda

Lees in de digitale versie welke activiteiten (onder voorbehoud) kunnen doorgaan…

Deadlines voor kopij

 1. 29 januari
 2. 26 maart
 3. 28 mei
 4. 06 augustus
 5. 01 oktober
 6. 26 november

Verspreiding van NSN

 1. 19 februari
 2. 16 april
 3. 18 juni
 4. 27 augustus
 5. 22 oktober
 6. 17 december

Mail naar nsn@eigenwijks.nl voor al jouw aankondigingen, uitnodigingen voor activiteiten of voor je reactie op ons vorige nummer in de rubriek “Beste redactie…” (gebruik maximaal 200 woorden).

Kun je kopij of reacties niet per mail aanleveren? Stuur de informatie dan naar het postadres: Liedekerkeplantsoen 40, 1066 WP Amsterdam
Telefoon: 06 2468 4481

Wat wil je doen in Nieuw Sloten?

Volg ons op Facebook