Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

De Aker

“In De Aker letten de mensen op elkaar”

– Carin –

Carin woont al 30 jaar in De Aker, met haar man die er geboren en getogen is. “Hij was een van de kinderen van de tuinders die er oorspronkelijk woonden. Inmiddels zijn die allemaal natuurlijk volwassen en de wijk is een stuk diverser geworden. “Tot de bouw van de woonwijk in de jaren ’90 was de Akerpolder voornamelijk tuinbouw. Het landelijke karakter is hier en daar nog te zien, zoals op de Zuiderakerweg en Noorderakerweg.”

“In De Aker letten de mensen een beetje op elkaar. Er zijn groepen bewoners die veel goeds doen voor de buurt. Denk aan de Huiskamer, waarbij de mensen eens per week koken en met elkaar eten. Er is een Boekenruilbeurs. En in het buurthuis is ook van alles te doen, van buurtborrel tot activiteiten voor kinderen in de zomervakantie. En met kerst zingen we samen op het Ecuplein. Mijn favoriete plek is Theehuis de Akermolen op de dijk aan de Ringvaart, een dijkje met een beetje natuur.” De Akermolen is een gemeentelijk monument, gerestaureerd in 2010 en behouden dankzij de inspanningen van bewoners.

Bekijk de foto's van onze ontmoetingsruimte

Wat wil je doen in De Aker?

Volg Eigenwijks De Aker op Facebook

Bijenpark

“Zelf ben ik onder meer actief als lid van de regiegroep. Die gaat over het budget voor de buurt en bewoners met ideeën kunnen een aanvraag doen.” Geen wonder dat Carin ook andere bewoners weet te inspireren.

“Wist je dat er een groot bijenpark met bijenmuseum is op de Osdorperweg? Kinderen kunnen daar zien dat honing niet uit de supermarkt komt. Er loopt bij Eigenwijks nu een aanvraag om een bijenproefkast met een klein bijenvolkje te plaatsen naast het Buurthuis De Aker. Mijn overbuurvrouw die imker is, gaat hem bijhouden. Zij heeft zelf ook een paar bijenkasten en verkoopt haar honing onder meer via mijn kapsalon. Leuk, toch, zo’n streekproduct?”