logo HvdWEW transpPluspuntIn Geuzenveld geeft Eigenwijks uitvoering aan het Huis van de Wijk. U kunt er terecht voor het organiseren van activiteiten, spreekuren, informatie, advies en ondersteuning op allerlei gebied. Onze medewerkers en vrijwilligers zijn u graag van dienst. Kom gerust eens langs op de Albardakade 5-7 (PlusPunt). Uw contactpersoon voor het Huis van de Wijk Geuzenveld is Ahmed Afkerin.

Mantelzorgbijeenkomst Geuzenveld

Burendag 1

Zorgt u voor iemand, en zou u wel eens andere mensen uit Geuzenveld willen ontmoeten die dat ook doen? Of wilt u meer informatie over de regelingen en tegemoetkomingen voor mantelzorgers? Kom dan op dinsdag 22 oktober naar het PlusPunt, waar Markant samen met Eigenwijks een mooie bijeenkomst over dit thema verzorgt.

Pride drinks in het AZC

pride

Het is bijna Pride week in Amsterdam. Op dinsdag 30 juli zal er in het AZC bij 5, Coffee Connect een leuke avond worden georganiseerd voor LHBT-vluchtelingen en iedereen die deze groep support. De avond wordt georganiseerd door LHBT-bewoners van het AZC samen met Eigenwijks, Refugee Company, Combiwel en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De avond begint om 18:00 uur. Kom gezellig langs voor een hapje en een drankje en dans tot diep in de avond!!  Klik hier voor de flyer!

Locatie: AZC Amsterdam - 5, Coffee Connect (Willinklaan 3, 1067 SL Amsterdam) 

 

Franse les in het PlusPunt

franseles

Frans is een prachtige taal, die ook wel de taal van de liefde wordt genoemd. Vanaf begin maart kan je ook in het PlusPunt deze mooie taal leren spreken. Aanmelden kan bij docent Keyvan. Er is plek voor maximaal 8 cursisten.
A bientôt in het PlusPunt!

(Aanmelden kan bij docent Keyvan Shaghaghi via telefoonnummer 06-17031959)

Zomervakantieactiviteit Geuzenveld

Schilderen Dick Flyer page 001

Gaan u en uw kinderen niet op vakantie deze zomer? Niet getreurd! Gezondheidsambassadeur Dick wil zich ook graag in de zomer inzetten voor de wijk. Hij is goed in schilderen en doet dit met dit mooie weer graag buiten. Vanaf woensdag 31 juli kunt u dus op het Lambertus Zijlplein lekker komen kliederen! Komt u ook? Spread the word! Klik hier voor de flyer!

Open dag Nieuwe Bijenpark op zondag 26 mei

bijen kleinGeen bingo, geen barbecue, geen bloemschikken of klaverjassen. Ook geen tuinbeurten of corveediensten! Maar wel: rust, liefde voor natuurlijk tuinieren, veel aandacht voor bijen, vlinders en andere insecten. Op zondag 26 mei van 14.00 tot 17.00 uur organiseert het Bijenpark haar jaarlijkse open dag. Iedereen die van bloemen, vogels, bijen, kortom van natuur houdt, is van harte welkom!

Lees meer

Help jij vluchtelingen op weg in Nieuw-West?

IMG 62488In het Asielzoekerscentrum aan de Willinklaan in Amsterdam zijn Combiwel en Eigenwijks samen met Refugee Company verantwoordelijk voor activiteitenruimte en Coffeebar 5, Coffee Connect. Naast de activiteitenruimte zijn Combiwel en Eigenwijks tevens verantwoordelijk voor de activatie van de bewoners van het Asielzoekerscentrum. Dat betekent dat we de bewoners van het AZC kennis willen laten maken met de buurt waarin zij wonen en dat zij mee gaan doen in Amsterdam. Om dit te kunnen doen zoeken wij (vrijwillige) Wijkambassadeurs. Buurtbewoners die kennis hebben van Amsterdam Nieuw-West en nieuwkomers willen helpen bij het vinden van een plek in de buurt, bijvoorbeeld door ze te begeleiden naar activiteiten en voorzieningen in het stadsdeel.

Lees meer

Website: Vensterwerk