logo HvdW De Aker blauw vierkantaker badje 2 SmallIn de wijk De Aker geeft Eigenwijks uitvoering aan het Huis van de Wijk De Aker. U kunt er als bewoner van De Aker of Osdorp West terecht voor het organiseren van activiteiten, spreekuren, informatie, advies en ondersteuning op allerlei gebied. 
Heeft u zin om een activiteit te organiseren? U kunt ondersteuning en geld krijgen via het Huis van de Wijk. Hier leest u hoe dat werkt.
Klik hier voor meer informatie over het gebruik en reserveren van een activiteitenruimte. De medewerkers en vrijwilligers zijn u graag van dienst. Kom gerust eens langs bij de Noorderakerweg 2. Uw contactpersoon voor het Huis van de Wijk de Aker is Hans van Deelen

 

Muzieksalon in Huis van de Wijk De Aker

De Muzieksalon start op 9 oktober
in HUIS VAN DE WIJK DE AKER

MuziekSalonKom luisteren, kletsen en misschien zelfs even dansen met andere buurtbewoners bij De Muzieksalon.
De PlatenDraaier verwelkomt u graag aan tafel! De Muzieksalon is een ouderwets gezellige muziekclub voor ouderen, die in verschillende buurt- en zorghuizen bijeenkomt. We luisteren de favoriet van eenieder aan tafel en halen herinneringen op – over de eerste zoen, een onvergetelijke vakantie en dat ene plaatje dat altijd zorgt voor de voetjes van de vloer. Iedereen is welkom!

Lees meer

De Huiskamer in de Akerwijk

foto Huiskamer klein

In De Huiskamer aan de Akersingel 24 in Osdorp zijn de komende tijd weer allerlei buurtactiviteiten. Ben je erg creatief of wil je je Nederlands verbeteren? Of wil je voor een klein bedrag deelnemen aan een gezellige buurtmaaltijd? Er zijn ontelbare mogelijkheden in De Huiskamer!

Lees meer

Veiligheidsmarkt op het Ecuplein


Op zaterdag 6 oktober vindt er van 13.00 tot 16.00 uur een Veiligheidsmarkt plaats op het Ecuplein, georganiseerd door bewoners die zich hebben verenigd in  het Ecu-collectief. Het is tevens de aftrap van het zogenaamde Donkere Dagen Offensief, waarbij aandacht wordt gevraagd voor alles wat te maken heeft met de veiligheid van uw woning. Wat u zoal kunt aantreffen is informatie over huisbeveiliging en over babbeltrucs. U kunt speeddaten met de politie, u kunt van gedachten wisselen met het Gebiedsteam,  er is een demonstratie van de Brandweer en er zijn workshops. Kortom: alles wat u wilde weten over een veilige buurt, met de nodige extra’s.

Nieuwe yogagroep in De Aker

Yoga HvdW De Aker wo av

 Vanaf woensdag 18 september start een nieuwe yogagroep in Huis van de Wijk De Aker van 19.00 tot 20.00 uur. Er is al een groepje deelnemers dat dan van start gaat, maar er is nog ruimte voor meer deelnemers. Docente Laura Spek is ervaren en - last but not least - ook buurtbewoner. Klik hier voor de flyer!

Zorg voor jezelf 10-daagse

Mantelzorgspreuk

Als vervolg op de theatervoorstelling Zorgen cadeau is voor mantelzorgers in Nieuw Sloten, Sloten en De Aker de periode van 4 tot en met 14 maart ingeruimd om uit te proberen welke activiteit zou kunnen passen bij hun wensen.

Lees meer

Cursus Italiaanse taal en cultuur

In Huis van de Wijk De Aker is op dinsdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur een cursus Italiaanse taal en cultuur voor beginners, waarvoor u zich nog kunt opgeven. Het is een korte en intensieve cursus, waarbij u wordt getraind in luister- en spreekvaardigheid, op het niveau van de vakantieganger.
De cursus wordt gegeven door de Italiaanse Doretta Barina. In de lessen wordt aan de hand van de volgende thema’s gewerkt: kennismaken, uitwisseling van informatie, tijdsaanduidingen, vragen en antwoorden in bepaalde situaties, afspraken maken in de stad.
Deelname aan de cursus is kosteloos. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.
Aanmelding via Doretta (dorettabarina@gmail.com) of via Huis van de Wijk De Aker (020-6104060).

Website: Vensterwerk