Op 5 oktober verhuizen wij van de Jan Tooropstraat 6 naar De Serre - Pieter Calandlaan 258-A. Vanaf 8 oktober bent u daar van harte welkom!

logo HvdW De Aker blauw vierkantaker badje 2 SmallIn de wijk De Aker geeft Impuls in samenwerking met Eigenwijks uitvoering aan het Huis van de Wijk De Aker. U kunt er terecht voor het organiseren van activiteiten, spreekuren, informatie, advies en ondersteuning op allerlei gebied. 
Heeft u zin om een activiteit te organiseren? U kunt ondersteuning en geld krijgen via het Huis van de Wijk. Hier leest u hoe dat werkt.
Klik hier voor meer informatie over het gebruik en reserveren van een activiteitenruimte. De medewerkers en vrijwilligers zijn u graag van dienst. Kom gerust eens langs bij de Noorderakerweg 2. Uw contactpersoon voor het Huis van de Wijk de Aker is Yvonne Spruit.

Klik hier voor een overzicht van activiteiten in het Huis van de Wijk de Aker.

Huiskamer voor de Akerwijk

foto akergemeente

 

 

 

 

 

 

Per 1 juni beschikt de Akergemeente over een leuk pandje aan de Akersingel 24. Uit wijkanalyses blijkt eenzaamheid een groot probleem te zijn. Maar er zijn geen ontmoetingplekken. Goed nieuws! Ter hoogte van halte Pilates, tram 1 komt er nu een prachtige ontmoetingsruimte ter grootte van een ruime huiskamer.

Deze ruimte is binnenkort te gebruiken voor: Sociale en maatschappelijke activiteiten voor en door de buurtbewoners. Te denken valt aan: samen lunchen, spelletjes doen, (taal)cursussen, creatieve workshops, het vieren van een verjaardag enzovoorts. Ook professionals kunnen het gebouw gebruiken. Afhankelijk van de gebruiker en het doel kan er een gebruiksvergoeding worden gevraagd. Interesse, vragen of ideeën? Neem contact op met Willem Griffioen 0630228307, mail naar willemvoorganger@gmail.com of kijk op www.akergemeente.nl

De officiële opening is vrijdag 7 september van 16.00 – 18.00 uur

Voor iedereen die nieuwsgierig is.

Junior Grachten Festival in Osdorp op 18 augustus

Flamenco
Het Junior Grachten Festival strijkt dit jaar door de inzet van het Ecu-collectief ook neer in Osdorp. Op zaterdag 18 augustus is er een Flamenco voorstelling bij Huis van de Wijk De Aker, Noorderakerweg 2, speciaal voor kinderen. Maar ouders zijn daarbij natuurlijk ook van harte welkom. Er zijn twee (identieke) voorstellingen: één om 13.00 uur en één om 15.00 uur. De toegang is gratis.

Lees meer

Herdenking in De Aker

FLYERA6 joopwoortman
Op 4 mei vindt een Herdenking plaats bij het Verzetsmonument op het Joop Woortmanplein, tegenover de Trijn Hullemanlaan 69 in De Aker. Voorafgaand aan de Herdenking is er een Stille Tocht vanaf het Huis van de Wijk De Aker aan de Noorderakerweg 2 naar het monument. 

Lees meer

Feestweek bij Huis v/d Wijk De Aker

Feestweek 2018 vk

 

 

 

 

 

 


                                Van 27 tot en met 31 augustus vindt in en om Huis van de Wijk De Aker evenals voorgaande jaren een feestweek plaats voor kinderen en jongeren (6 t/m 14 jaar), met volop work-shops, sportactiviteiten en spelletjes. 
Het wordt georganiseerd door bewoners.
Inschrijven kan tijdens de Feestweek dagelijks vanaf 13.00 uur. Deelname is gratis, maar vol = vol.

Herdenking Joop Woortmanplein

Joop

Ook dit jaar weer een prachtige Herdenking bij het Verzetsmonument op het Joop Woortmanplein in De Aker. Met speciale aandacht voor de kinderen. Waarvan Joop Woortman er zoveel heeft weten te redden in de Tweede Wereldoorlog. Klik hier voor een foto impressie van Fotoclub Impact. (foto: Corrie Groen)

  • 1
  • 2
Website: Vensterwerk