logo HvdW De Aker blauw vierkantaker badje 2 SmallIn de wijk De Aker geeft Eigenwijks uitvoering aan het buurthuis De Aker. U kunt er als bewoner van de Aker of Osdorp West terecht voor het organiseren van activiteiten, spreekuren, informatie, advies en ondersteuning op allerlei gebied. 
Heeft u zin om een activiteit te organiseren? U kunt ondersteuning en geld krijgen via het Huis van de Wijk. Hier leest u hoe dat werkt.
Klik hier voor meer informatie over het gebruik en reserveren van een activiteitenruimte. De medewerkers en vrijwilligers zijn u graag van dienst. Kom gerust eens langs bij de Noorderakerweg 2. Uw contactpersoon voor het Buurthuis De Aker is Doreen van den Berg.

 

Zorg voor jezelf Week in De Aker en België

Zorg voor Jezelf Week hart2

 De Huizen van de Wijk België (voor Sloten en Nieuw-Sloten) en De Aker (voor Osdorp-West en De Aker) organiseren voor de tweede keer in successie een ‘Zorg voor jezelf’ week, waarbij bewoners – en specifiek mantelzorgers – zonder kosten kennis kunnen maken met een activiteit die hen ontspanning of energie kan geven. 
De ‘Zorg voor Jezelf Week’ vindt plaats van 16 tot en met 20 december.

Lees meer

Nieuwe yogagroep in De Aker

Yoga HvdW De Aker wo av

 Vanaf woensdag 18 september start een nieuwe yogagroep in Huis van de Wijk De Aker van 19.00 tot 20.00 uur. Er is al een groepje deelnemers dat dan van start gaat, maar er is nog ruimte voor meer deelnemers. Docente Laura Spek is ervaren en - last but not least - ook buurtbewoner. Klik hier voor de flyer!

Zorg voor jezelf 10-daagse

Mantelzorgspreuk

Als vervolg op de theatervoorstelling Zorgen cadeau is voor mantelzorgers in Nieuw Sloten, Sloten en De Aker de periode van 4 tot en met 14 maart ingeruimd om uit te proberen welke activiteit zou kunnen passen bij hun wensen.

Lees meer

Muzieksalon in Huis van de Wijk De Aker

De Muzieksalon start op 9 oktober
in HUIS VAN DE WIJK DE AKER

MuziekSalonKom luisteren, kletsen en misschien zelfs even dansen met andere buurtbewoners bij De Muzieksalon.
De PlatenDraaier verwelkomt u graag aan tafel! De Muzieksalon is een ouderwets gezellige muziekclub voor ouderen, die in verschillende buurt- en zorghuizen bijeenkomt. We luisteren de favoriet van eenieder aan tafel en halen herinneringen op – over de eerste zoen, een onvergetelijke vakantie en dat ene plaatje dat altijd zorgt voor de voetjes van de vloer. Iedereen is welkom!

Lees meer

De Huiskamer in de Akerwijk

foto Huiskamer klein

In De Huiskamer aan de Akersingel 24 in Osdorp zijn de komende tijd weer allerlei buurtactiviteiten. Ben je erg creatief of wil je je Nederlands verbeteren? Of wil je voor een klein bedrag deelnemen aan een gezellige buurtmaaltijd? Er zijn ontelbare mogelijkheden in De Huiskamer!

Lees meer

Veiligheidsmarkt op het Ecuplein


Op zaterdag 6 oktober vindt er van 13.00 tot 16.00 uur een Veiligheidsmarkt plaats op het Ecuplein, georganiseerd door bewoners die zich hebben verenigd in  het Ecu-collectief. Het is tevens de aftrap van het zogenaamde Donkere Dagen Offensief, waarbij aandacht wordt gevraagd voor alles wat te maken heeft met de veiligheid van uw woning. Wat u zoal kunt aantreffen is informatie over huisbeveiliging en over babbeltrucs. U kunt speeddaten met de politie, u kunt van gedachten wisselen met het Gebiedsteam,  er is een demonstratie van de Brandweer en er zijn workshops. Kortom: alles wat u wilde weten over een veilige buurt, met de nodige extra’s.

Website: Vensterwerk