logo HvdW transpIn Slotervaart zijn twee Huizen van de Wijk:
Slotervaart noord, uitgevoerd door Samen Wonen Samen Leven
Slotervaart zuid, uitgevoerd door Combiwel

Eigenwijks is actief in Slotervaart op het gebied van Wijksteunpunt Wonen, Digiwijks en diverse activiteiten, zoals het jaarlijkse Rembrandtparkfestival. Daarnaast zijn er tal van bewonersgroepen uit Slotervaart die gebruik maken van de faciliteiten van ons gebouw aan de Jan Tooropstraat 6.

Programma ‘Gezondheidsambassadeurs’

gezondheidsambassadeurs

Fotografie W. Hekman

In het programma ‘Gezondheidsambassadeurs’ zetten actieve ouders en bewoners zich in als ambassadeurs voor een gezondere wijk en betrekken hier andere bewoners bij. De ambassadeurs nemen deel aan diverse leuke workshops, waarin zij kennis krijgen over een gezondheid, samen een visie voor de buurt ontwikkelen en verschillende gezonde acties voor de buurt bedenken en uitvoeren.

Lees meer

Startbijeenkomst Taal voor het Leven

CA0NT91FHeb je er wel eens aan gedacht om als vrijwilliger Nederlandse les te gaan geven, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen of waar je terecht kan? Of geef je op dit moment al les, maar kan je wel meer ondersteuning gebruiken? Kom dan naar de startbijeenkomst voor (aankomende) taalvrijwilligers van Taal voor het Leven.

Lees meer

Gezondheidsambassadeurs gezocht in Slotervaart

doemee orig 002
Wil jij meer leren over gezondheid en je inzetten voor een gezondere wijk? Meld je dan aan en doe mee aan een leuk en leerzaam traject om gezondheidsambassadeur te worden. Je leert meer over een gezonde leefstijl en onderzoekt de gezondheid van jouw wijk. Daarnaast ontwikkel je samen met anderen een eigen plan voor een gezondere wijk.

Lees meer

Het Buurtcollege gaat bijna van start

Buurtcollege logo klein


In september opent het Buurtcollege de deuren. Bewoners van Nieuw-West kunnen in het Buurtcollege terecht om te werken aan hun basisvaardigheden. Naast Nederlands, Engels en computervaardigheden kan je in het Buurtcollege ook cursussen rekenen volgen. De docenten die rekenles gaan geven zijn op dit moment druk bezig met de lessen in elkaar aan het zetten.

Lees meer

Er is weer een Eigenzinnig

voorpagina juni 2017
Sociale innovatie is onze tweede natuur. We zijn groter dan ooit, blijven leren en betreden continu ongebaande paden. Ons doel blijft altijd hetzelfde: bijdragen aan een plezierig Amsterdam Nieuw-West voor iedereen vanuit wat bewoners beweegt.

Lees meer

Eigenwijkspagina Westerpost

Voorpagina
Op woensdag 14 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Waar je in Nieuw-West lekker kunt spelen lees je op onze pagina in de Westerpost. Een nieuwe collega stelt zich voor, er worden vrijwilligers gezocht voor onder andere het Nieuw Sloten Festival en wordt jij Gezondheidsambassadeur in Slotervaart? Klik hier om de hele pagina te lezen. 

Website: Vensterwerk