Huisregels voor de gebruikers van de Huizen van de Wijk

Van harte welkom als medegebruiker van het Huis van de Wijk! Om het gebruik voor iedereen prettig te laten verlopen, zijn er een aantal aandachtspunten voor het gebruik van de zalen.

 1. Wilt u na het gebruik van de zalen, deze schoon en opgeruimd achterlaten? Zoals u de zaal hebt aangetroffen bij aanvang van uw activiteit.
 2. Wilt u de tafels en stoelen weer terugzetten in de opstelling waarin u deze aantrof? Zie hiervoor de plattegrond/foto.
 3. Het spelen van versterkte livemuziek is niet toegestaan.
 4. Net zoals in andere openbare gelegenheden, is het verboden om in de zaal en bijbehorende ruimtes te roken.
 5. U bent zelf verantwoordelijk voor uw persoonlijke eigendommen. Eigenwijks is niet aansprakelijk voor verlies/diefstal.
 6. Eigenwijks kan helaas geen (telefonische) boodschappen voor gebruikers/ huurders aannemen. Met uitzondering van noodgevallen.
 7. Waarschuw bij verwondingen of andere ongelukken de beheerder- en of baliemedewerker, in de keuken en achter de balie bevindt zich een EHBO Box.
 8. Bij brand en andere calamiteiten dient u de aanwijzingen van de beheerder en/of andere bedrijfshulpverleners op te volgen. U moet de zaal dan zo snel mogelijk verlaten.
 9. Schade toegebracht aan eigendommen van het Huis van de Wijk worden op de huurder/gebruiker verhaald.
 10. Bij onwelvoeglijk of agressief gedrag wordt u verzocht het pand te verlaten en bent u in het vervolg niet meer welkom.

Keukenregels

 1. Zoals iedereen weet gebeuren er heel veel ongelukken met kinderen in de keuken (brandwonden, vergiftigingsverschijnselen, etc.) In de keuken zijn kinderen dan ook alleen maar toegestaan onder begeleiding van voldoende volwassenen. 
 2. Frituren mag alleen in een afgesloten friteuse.
 3. In de keuken vindt u een rode EHBO box deze is speciaal samengesteld voor in de keuken en bevat onder meer brandverzachtende middelen en gaasjes, bij ongelukken informeer bij de beheerder of andere medewerkers van het Huis van de Wijk.
 4. Voor u begint, controleert u waar de kookspullen opgeborgen zijn, zodat u deze weer op de juiste plaats kan terugzetten.
 5. Zorg dat de vloer schoon blijft tijdens het koken, gooi geen schillen e.d. op de grond, maar in de grote afvalbak.
 6. Er is een afwasmachine aanwezig, informeer bij de beheerder hoe de machine werkt.
 7. Na het eten de tafels afruimen, schoonmaken en de vloer vegen.
 8. Na de afwas alles keurig opruimen en op de juiste plaats terugzetten. Laat geen restjes achter in de koelkast. Het is heel belangrijk om de keuken schoon en opgeruimd achter te laten, zodat de volgende groep ook met plezier aan het koken kan beginnen. Het is heel belangrijk dat u vooraf de borden e.d. goed afspoelt, voordat u het in de afwasmachine plaatst. Dit is een professionele machine en die werkt anders dan de machine bij u thuis, als u de etensresten niet van de borden afspoelt gaan deze in het water circuleren. Dat betekend vieze borden die de volgende groep niet kan gebruiken.
Website: Vensterwerk