Vier weken feest in Multibox

Klik hier voor een leuke video van Mister Gadget Moves!

Circus Kristal

Circus Kristal

Vier weken lang was het één groot zomers feest in de Multibox. Van 16 juli tot 7 augustus was het Huis van de Wijk het domein van de kinderen uit Slotermeer. Iedere week konden zij zich samen met een docent helemaal onderdompelen in theater, dans, circus en het belangrijke thema: Respect.

Het waren 4 bijzondere weken die we niet snel gaan vergeten. Wil je weten wat we allemaal hebben gedaan? Hieronder lees je de avonturen en kun je de foto’s bekijken.

Familierespect

Familierespect
De eerste week stond het thema respect op het programma van Stichting LEAD. De kinderen hebben gezamenlijk de mooiste creaties gemaakt die met respect te maken hebben. Respect voor de buitenwereld maar ook voor jezelf. De kinderen ontpopten zich als echte kunstenaars.

Zomertheater

Zomertheater
De tweede week maakten ze kennis met ZID Theater en de wondere wereld van Alice in Wonderland. Samen creëerden ze een eigen Wonderland met aan het einde van de week een wonderschone en aandoenlijke voorstelling voor een heleboel trotse ouders. Iedere nieuwe week was het weer even spannend voor de kinderen wie hun nieuwe docent was en wat voor leuke, gekke en bijzondere dingen ze nu weer gingen mee maken.

trotse oudersDe derde week hebben ze samen met Sheyda Darab heel hard gewerkt aan een Inspector Gadget dans choreografie. Het Huis van de Wijk was 1 week lang een dansschool waar de kinderen de vetste dans moves hebben geleerd. Inspector gadget moves die ze vrijdag opnieuw in een spetterend optreden hebben getoond aan nog meer en nog trotsere ouders. Het dak ging eraf en de kinderen zagen er waanzinnig uit in hun kostuums.

Diabolo2

Diabolo2
Als klap op de vuurpijl kwam Circus Kristal langs en stapte de kinderen de magische wereld van het Circus binnen. Er was een heuse piste en mooie rode gordijnen waardoor de artiesten mochten stappen om hun circuskunsten te vertonen. De goocheltrucs, diabolo’s, chinese bordjes, eenwielers, glitters, zeepbellen en andere wonderlijke dingen vlogen ons om de oren. Aan het eind van de week waren de kinderen heuse circusartiesten die een wervelende show aan hun ouders gaven. Na de show nodigde de kinderen hun ouders uit in de piste en als volleerd circus artiest leerde ze hun ouders alle circus geheimen. De piste was tot de nok toe gevuld met ouders die zich weer even kind waande en aan hun oude dromen dachten om zelf bij het circus te gaan.

Zomerkunst

Zomerkunst
Naast dit bijzondere programma in de Multibox verzorgde Loes van Berkel van Angelworks een creatief programma in Ons Pand. En creatief was het! De kinderen kwamen iedere dinsdag en woensdag terug met de mooiste creaties waar de ouders verbijsterd naar stonden te kijken. Loes haalt de creativiteit in elk kind naar boven.

Diabolo

Diabolo
Het was een bijzondere reis van 4 heerlijke weken. Een Zomervakantie die mede mogelijk is geworden dankzij 5 hele bijzondere dames en 1 heer. Namens Eigenwijks en alle kinderen wil ik graag onze vrijwilligers Samira Tounounti, Ayse Uludogan, Semra Ayan, Loes van Berkel, Raja Ellouz en Mimoun Benlarbi bedanken. Samira, Ayse en Semra hebben een klein plan laten uitgroeien tot een mooie zomer. Deze bijzondere 6 bewoners hebben dagelijks de kinderen en de docenten ondersteund en ze een geweldige zomer gegeven.

 familieportret

familieportret

Ik zeg: ‘volgend jaar weer!’

   

Website: Vensterwerk