Kamperen in de buurt?

Buurtcamping

Buurtcamping

Op zaterdag 15 juni organiseren buurtbewoners van Slotermeer-Oost de tiende editie van Buurtcamping Slotermeer. Op dit buurtfeest, voor alle bewoners van Slotermeer, verandert het grasveld aan de Burgemeester Vening Meineszlaan voor één weekend in een camping. Het wordt een middag en avond vol activiteiten voor jong en oud. De camping eindigt op zondagmorgen na een gezamenlijk ontbijt.

Van alles te doen

Ook dit jaar wordt er van alles georganiseerd: van een moppentapwedstrijd, salsaworkshop, livemuziek, kampvuur, kinderactiviteiten, lachworkshop, excursies, yoga tot ontbijt met vioolmuziek. Meedoen is een belangrijk onderdeel van het programma. Bewoners kunnen op het podium hun talenten laten zien: zingen dansen, toneel spelen, muziek maken, verhalen vertellen, goochelen, etc. 's Avonds is het Buurtdiner, waarin buren elkaar hun eigen gerechten voorschotelen. Na kampvuur en livemuziek kunnen bewoners overnachten in hun eigen tent op de 'camping' aan de Burgemeester Vening Meineszlaan. Zondagochtend 9.00 uur kunnen buren aanschuiven voor een verzorgd buurtontbijt. Het volledige programma wordt begin juni bekendgemaakt.

Van buren voor buren

De buurtcamping is een initiatief voor en door buurtbewoners. Het bewonersinitiatief is bedoeld om mensen van alle leeftijden, achtergronden en culturen met elkaar in contact te brengen. Eerdere edities lieten zien dat dit geen loze doelstelling is. In 2012 bezochten zo'n 300 mensen de camping. De organisatie ziet een groeiende groep mensen jaarlijks terugkeren.

De buurtcamping wordt gefinancierd door Eigenwijks en woningcorporatie De Alliantie.

Wat:               Buurtcamping Slotermeer

Wanneer:       Zaterdag 15 juni 15.00 uur - zondag 16 juni 11.00 uur

Waar:             De groenstrook aan het begin van de Burgemeester Vening Meineszlaan (tussen de Harry Koningsbergerstraat en de Burgemeester Fockstraat).

Wie:               Alle buurtbewoners zijn van harte welkom!

Programma:   Programma op Facebook

Website: Vensterwerk