Cursus Opruimen

ESAN

CURSUS
‘Zelfhulp bij opruimen in uw woning’ 
voor senioren van 55 jaar of ouder!

Spullen, je hebt ze nodig, maar soms heb je er teveel van. Als je niet met regelmaat opruimt, dan slibt je huis dicht. Sommige spullen liggen altijd in de weg en andere zijn telkens onvindbaar. We ergeren ons regelmatig aan onze rommel, het trekt steeds onze aandacht en levert stress op. En misschien heeft u op dit moment geen idee meer waar je moet beginnen met ordenen, opruimen en inrichten.

 

  • Wilt u meer ruimte krijgen in uw huis?
  • Wilt u uw huis geordend en opgeruimd hebben?
  • Het lukt niet zo goed in uw eentje?
  • Wilt u ‘ontspullen’?
  • Houdt de vraag u bezig aan wie u wat wilt nalaten?

 ESAN (Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West) organiseert een cursus: Zelfhulp bij opruimen.

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Benoemen van de kamers of opbergruimten die u wilt aanpakken.
- Het indelen van de spullen die er in uw woning zijn en kiezen welke u wilt gaan opruimen. We kijken naar de manier waarop geselekteerd en geruimd kan worden.
- Ook kijken we naar de emotionele waarde van uw bezit en hoe daarover te beslissen om te behouden, weg te geven of weg te doen.
- Welke steun heeft u nodig en hoe kan de cursus hieraan een bijdrage leveren.

De cursus is drie weken aangesloten, één dagdeel per week en daarna één terugkombijeenkomt na een maand. De kosten zijn € 6,-- voor de hele cursus inclusief koffie, thee en een koekje. Data zijn: dinsdagmiddag 16, 23 en 30 april van 13.30 tot 15.30 uur. De terugkombijeenkomst is op dinsdag 28 mei 2019 ook van 13.30 tot 15.30 uur. De cursus wordt gehouden in Het Honk, Jan de Louterpad 8, Slotermeer. Docent is Joke Veldkamp.
Aanmelden bij Joke Veldkamp tel. 020-6146844 of 06-29482731 of j.veldkamp45@upcmail.nl.

 

Website: Vensterwerk