Resultaten van Kijk! een gezonde wijk

Kijk Slotermeer

In mei 2017 gingen bewoners uit Slotermeer met een mobiele app op pad om de sport- en speelplekken in de buurt te beoordelen. De resultaten van deze meetcampagne en nog veel meer lees je in het eindverslag van het onderzoeksproject Kijk! een gezonde wijk.

 Eind 2014 starten Eigenwijks, RIVM, HvA, GGD en stadsdeel Nieuw-West samen het project Kijk! een gezonde wijk. Dit project heeft tot doel om samen met bewoners een mobiele app te ontwikkelen op het gebied van gezondheid en zo gedragsverandering te realiseren, signalen uit de wijk op te halen en onderzoeksdata te verzamelen. Vanuit de gedachte dat een mobiele app, waarbij bewoners zelf beslissen wat dan belangrijke zaken zijn om te beoordelen, een laagdrempelige manier is om je mening te geven.

Dit voorjaar onderzochten heel wat buurtgenoten de speel- en sportplekken in Slotermeer voor Kijk! Een gezonde wijk. Met een mobieltje in de hand liepen mensen rond en beoordeelden als ware buurtonderzoekers de omgeving. En wat blijkt, Slotermeer doet het behoorlijk goed. De gemeten sport- en speelplekken kregen gemiddeld een ruime voldoende.

Je leest alles over hoe de app is ontwikkeld, de meetcampagnes en de resultaten daarvan in het eindverslag van Kijk! gezonde wijk.

Download hier het verslag of lees het op de Kijk! een gezonde wijk website http://www.kijkeengezondewijk.nl/#/.

Er is ook een filmpje gemaakt van het eindcongres dat afgelopen mei heeft plaatsgevonden in de Meervaart. Deze is hier te bekijken.

Veel lees- en kijkplezier!

Website: Vensterwerk