Kijk! Een gezonde wijk in De Meervaart

Meervaart

Meervaart

Aanstaande zaterdag (20 mei) is het zover, na weken waarin bewoners zelf Slotermeer onderzochten is het tijd om de eerste resultaten te presenteren. Dat gebeurt op feestelijke wijze. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn jong en oud harte welkom voor een leuke en gratis toegankelijke middag in De Meervaart aan de Meer en Vaart 300 in Osdorp.

 

Heel wat mensen liepen de afgelopen weken door Slotermeer en beoordeelden de sport- en speelmogelijkheden met de mobiele app: Kijk! Een gezonde wijk. Zaterdag gaan we terugblikken en samen verschillende aspecten van gezondheid onderzoeken. Presentator van de dag is Sebo Bakker en ook stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud is van de partij. Hij geeft zijn visie op het onderwerp.

Workshops
De workshops lopen uiteen van bewegen tot het bestuderen van je omgeving. Van dansen krijg je energie dus leert Rudy Honing je een paar goede passen. Maar ook lachen is gezond, bij Maarten Vos kun je in een aanstekelijke workshop ervaren wat lachen met je doet. Kijk eens naar Slotermeer met andere ogen met hulp van Anneke Treffers. Zij neemt je mee in het werkveld van de stedenbouwer en dan met name in het observeren van de openbare ruimte. Of krijg de smaak te pakken met Esther Boukema en stadsboerderij Osdorp en ontdek waar jouw eten vandaan komt, het belang van gezonde ingrediënten en hoe je daar heerlijk mee kookt.

Hoofd zoekt lichaam
In een wereld vol prikkels en verleidingen is keuzes maken echt belangrijk: Wat je nu doet, bepaalt of je vandaag plezier hebt. Of je morgen energie hebt. Of je volgende week gezond bent. Meijke van Herwijnen & Sidney Hill nemen ons mee in een bijzondere voorstelling.

Het belooft een leuke middag voor jong en oud te worden, waar ook nog gratis hapjes en drankjes te proeven zijn. Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp is van harte welkom. Klik hier voor het programma.

Vervoer
Wil je graag vooraf een plekje reserveren? Dat kan bij Lydia@lrprojects.nl of 06 - 4827 1429. Wil je graag naar De Meervaart, maar is daar komen een uitdaging? Laat het weten aan Lydia dan regelen we vervoer. 

Website: Vensterwerk