Vrijheid

Goli Abdurahman foto Westerpost 4 5 mei 2020

Goli Abdurahman foto Westerpost 4 5 mei 2020
Totale vrijheid bestaat naar mijn mening niet.
Mijn interpretatie van vrijheid is de mogelijkheid om zonder grenzen je dromen in waarheid om te zetten. Maar dat is niet mogelijk. Er is altijd een grens en men is nooit 100% vrij om zijn of haar beslissingen te nemen, zonder de normen en waarden van de ander erin mee te nemen.
Voor mij heeft vrijheid vele grenzen gekend. Een smalle tot een wijde grens. En ik denk dat als je vrijheid zowel van een positieve als van een negatieve kant bekijkt, je ziet dat ze samen toch in verbinding zijn. Daarom kan je de schakels in de ketting van vrijheid niet los van elkaar zien.

Voor mij als Koerd/Irakees, die nooit een officiële status in de wereld heeft ervaren en sinds haar geboorte oorlog en vlucht heeft meegemaakt, is vrijheid niet eens in dromen voor te stellen.
Een gezonde vrijheid betekent: ''wees lief en gedraag je goed tegenover jezelf en de ander''. Dus doe wat goed is en vermijd egoïsme.

Ik zie mijn vrijheid in het nemen van eigen beslissingen, maar verpakt in liefde voor mezelf en voor de ander. Dat ik zelf mag kiezen, zonder dat een ander voor me grenzen trekt en of beslist.
Ik ben zeer trots op Nederland, dat vrijheid kent op de manier die ik nastreef, ook voor mijn vaderland (Koerdistan). Ik gun iedereen vrijheid en vrede.

Goli Abdurahman

Website: Vensterwerk