Uzma Shaukat uit Geuzenveld

Foto Uzma

Foto Uzma

In juli woon ik hier twee jaar. Daarvoor woonde ik mijn hele leven in Amsterdam Oost. Qua samenstelling zijn de twee wijken vergelijkbaar met elkaar. Ik vind het hier heel fijn. Op mijn balkon kijk ik uit op het water en de natuur, maar als ik de deur uitloop heb ik overal voorzieningen en zit ik voor mijn gevoel middenin de stad.

 

Toen ik dus laatst een artikel zag staan in de krant, waarin de bewoners van Geuzenveld werd gevraagd hoe zij de buurt ervaren, las ik dat veel mensen in Geuzenveld zich onveilig voelen. Dat vond ik jammer! Ze hebben het mij niet gevraagd. Ik ben vooral heel erg gelukkig met al dat groen om mij heen. En de fijne bewoners met wie ik contact heb!

Ik ben een echt mensenmens. Daarom belandde ik zo’n 1,5 jaar geleden ook in het PlusPunt. Ik liep naar binnen om te kijken of ik ook wat kon betekenen voor de wijk. Daar raakte ik aan de praat met opbouwwerkster Gina van der Linden en zij vertelde mij over het Gezondheidsambassadeurs traject. Het trok me meteen. Ik heb ook een achtergrond in zorg en welzijn (als docent en als Pedagogisch Coach). Interessant dat het specifiek over Geuzenveld ging. Daar heb ik toen met veel plezier aan meegedaan.

Nu heb ik mijn eigen activiteit, samen met een medebewoonster. Actief bewegen en gezond ontbijt. Ik wil graag de bewustwording in de wijk vergroten en laten zien wat een gezonde leefstijl voor effect kan hebben.

Website: Vensterwerk