Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

Projecten Opbouwwerk

Veel bewoners vinden het ook belangrijk om niet alleen voor hun eigen wijk iets te betekenen, maar voor heel Nieuw-West iets te doen.
Hier ondersteunt Eigenwijks maar al te graag bij, want wij vinden dit ook belangrijk.

Gezondheidsambassade

Eigenwijks brengt een beweging op gang, waarbij steeds meer mensen bijdragen aan een gezondere leefstijl. Zo is de Gezondheidsambassade tot stand gekomen, een netwerk van bewoners die zich inzetten voor een gezonder Nieuw-West. Dit blijft groeien en dat vinden wij fantastisch!

tandjes poetsen voor een gezond gebit

De afgelopen jaren hebben wij meer dan 110 bewoners opgeleid tot Gezondheidsambassadeur. Deze ambassadeurs bereiken via een enorme diversiteit aan activiteiten ieder hun eigen netwerk van bewoners. Die bewoners bereiken op hun beurt ook weer hun eigen netwerk. Zo worden steeds meer bewoners zich bewust van gezond leven en willen daarmee aan de slag. Elk jaar trainen wij nieuwe Gezondheidsambassadeurs.

Kijk ook eens op de website van de Gezondheidsambassade Nieuw-West: www.gezondheidsambassade.amsterdam

Wilt u meer informatie over de Gezondheidsambassade Nieuw-West?
Neem contact op met onze opbouwwerker Karin Kauw via karin@eigenwijks.nl.

Volg de Gezondheidsambassade op https://www.facebook.com/gezondheidsambassade.

Buurtcollege

Het Buurtcollege is een netwerk van vrijwilligers die hun buurtgenoten helpen om basisvaardigheden te verbeteren, zoals taal, rekenen en digitale vaardigheden. Dit doen zij met lessen in buurthuizen, moskee├źn, bij het Leger des Heils, zorginstellingen en emancipatiecentra. Maar ook met individuele coaching. Zo helpen talloze vrijwilligers op allerlei plekken in Nieuw-West hun buurtgenoten om makkelijker deel te nemen aan de samenleving.

Het mooie is dat deelnemers niet alleen nieuwe dingen leren, zij breiden ook hun sociale netwerk uit en zetten allemaal stappen in hun persoonlijke ontwikkeling.


Wilt u meer informatie over Buurtcollege?
Neem contact op met onze opbouwwerker Karin Kauw via karin@eigenwijks.nl.
Volg Buurtcollege op https://www.facebook.com/Buurtcollege.

5 Coffee Connect – AZC

In de plint van het AZC aan de Willinklaan 5 bevindt zich de buurthuiskamer 5 Coffee Connect. Daar brengen wij bewoners van het AZC, statushouders en bewoners van de omliggende buurten met elkaar in contact. Zij programmeren en organiseren activiteiten in deze kleinschalige buurthuiskamer om zo beide werelden bij elkaar te brengen. Van daaruit laten wij bewoners van het AZC en statushouders kennis maken met de voorzieningen in de buurt en met bewonersgroepen die voor hen van betekenis kunnen zijn.

Wilt u meer informatie over ons werk in 5 Coffee Connect?
Neem contact op met onze opbouwwerker Gina van der Linden via gina@eigenwijks.nl.
Volg 5 Coffee Connect op
https://www.facebook.com/5Amsterdam.

Meer informatie