Sarah van de Mozaïekclub

Sarah WP De Aker web

Sarah WP De Aker web

Actief, zo kun je Sarah Hogenbirk, bewoonster van de wijk de Aker gerust noemen. Ze neemt al jaren deel aan tekenen en schilderen in de Eigenwijks locatie De Aker (Noorderakerweg 2)  maar is daarnaast betrokken bij nogal wat andere activiteiten. Bijvoorbeeld de Nationale Herdenking 4 mei op het Joop Woortmanplein, de Vrijheidsmaaltijd op 5 mei en de mozaïekclub. Dat laatste groeide uit van een probeersel tot een goed lopende cursus.

Enkele jaren geleden werd een groepje vrouwen uitgenodigd door Vrouw en Vaart om in het gebouw aan de Willinklaan, dat nu het AZC is, een workshop mozaïeken te volgen waar de beginselen konden worden geleerd. De vrouwen die erbij waren, wilden graag doorgaan. Sarah besloot zich op te werpen als initiatiefneemster. Het begon klein; er moest nog veel worden uitgevonden, maar langzaamaan groeide het uit tot een goed lopende activiteit. Via een mozaïekwinkel bekwaamde Sarah zich verder. Ze wilde graag nieuwe technieken leren. En nog steeds. Zo kan ze zorgen voor een heel divers aanbod op mozaïekvlak. De deelnemers aan de mozaïekclub vormen samen een gemengde groep van vrouwen die het nodige hebben meegemaakt. Gezelligheid en veiligheid staan hoog in het vaandel, dat zou – vindt Sarah – het doel van elke club moeten zijn. Naast het feit natuurlijk dat je echt iets moois maakt.
Sinds enkele jaren organiseert Sarah in de zomervakantie een zomercursus mozaïeken, zodat thuisblijvers ook iets leuks kunnen doen. Een mooie indicatie van het warme hart dat Sarah heeft voor haar medemens.

 

Website: Vensterwerk