Buurtactiviteiten in de Aker en omgeving met Mirjam

Duurzaamheidsmarkt web

Duurzaamheidsmarkt web

Ik ben samen met andere betrokken buurtbewoners actief in de Aker en omgeving. Buurtactiviteiten waarbij een schone wijk en duurzaamheid uitgangspunten zijn. Samen met buurtbewoners prik ik afval in verschillende delen van Nieuw-West, onder andere met een groepje dat plastic afval recyclet. Daarnaast heb ik meegeholpen met een filmavond in De Serre, Green Tales Of The City van Gwen Jansen.

Het eerste wormenhotel dat ik heb aangevraagd in De Aker staat er ondertussen. Ik ben daar, samen met een enthousiaste groep buurtbewoners, blij mee! Uitgangspunt is duurzaam verwerken van keukenafval, wat door wormen tot vruchtbare compost wordt gemaakt, geschikt om je tuin en planten mee te voeden. Helaas is het met Oud en Nieuw in de brand gegaan door vuurwerk. Maar gelukkig krijgen we een andere, zodat we dit mooie proces kunnen voortzetten. Ik hoop dat er meer wormenhotels in De Aker komen, zodat andere enthousiaste buurtbewoners dat ook kunnen gaan doen.

De duurzaamheidsmarkt organiseren was wel mijn grootste evenement. Ik heb dat afgelopen jaar samen met andere buurtbewoners gedaan, ondersteund en gefaciliteerd door mensen van de Gemeente en een bewonersinitiatief via Eigenwijks. Voor iedereen veel werk en een hoop voorbereiding, maar zeer de moeite waard. De markt was divers: vervoer, voeding, energie, grondstoffen, groen en andere producten. Een mooie uitwisseling van informatie, vraag en aanbod. Het was mooi weer. De gemeente was aanwezig; dhr. Bobeldijk, lid van het Dagelijks Bestuur Stadsdeel Nieuw-West, deed een openingswoord. Tegen het eind was er ook livemuziek.   

Een bijzondere dag om op terug te kijken.

Website: Vensterwerk