Liefde voor de buurt en voor het organiseren

Eigenwijks in Beeld Jaarmarkt bewoners Brandeisfotografie 1 kl

Eigenwijks in Beeld Jaarmarkt bewoners Brandeisfotografie 1 kl

Ria: “Zo’n dag is gezellig, vooral voor de bewoners. Als organisatie hebben we het vooraf druk, maar de dag zelf helemaal. Zo staat Sieger al om zes uur ’s ochtends op het Lambertus Zijlplein.”
Sieger: “Ik zorg ervoor dat de kramen ’s morgens genummerd worden en begeleid bewoners naar de juiste kraam. Ik hou van organiseren; daarom doe ik het. En het is mooi om op zo’n dag de buurt samen te zien.”
Thea: “Zo’n dag zorgt voor burenbinding. Ik heb jaren buurtfeestjes georganiseerd en elke keer wist je weer: dáár doe ik het voor. Voor de buurt, voor de bewoners. Nu ben ik alleen nog als EHBO’er betrokken. En ik ben er elke vergadering bij.”

Sieger: “We doen het echt samen, met Eigenwijks. Eva en collega’s van het gebiedsteam Geuzenveld–Slotermeer regelen onder andere de vergunningen, beheren het budget, maken het programma, doen de inschrijvingen. Er is veel te doen.”
Thea: “Het is met de jaren steeds groter geworden. Elke keer zie je weer verbeterpunten, waardoor het de volgende keer weer beter wordt.”
Sieger: “Het mooiste moment is als de markt begint.”
Thea: “En het einde. Dan denk ik als EHBO’er: gelukkig, er is niks gebeurd.”
Ria: “Terwijl er heel veel gebeurt op zo’n dag. Het begon ooit met kleedjes langs de dijk. Nu hebben we 350 kramen, een programmering en veel geregel, tot aan de broodjes voor de vrijwilligers tijdens de markt aan toe.”
Thea: “Wij drieën zijn echte regeltantes. Maar zonder de ondersteuning vanuit Eigenwijks is het niet te doen. En dat geldt vast omgekeerd ook.”

Op de foto van links naar rechts; Eva, Thea, Ria en Sieger.

Website: Vensterwerk