Gebiedsmakelaar Jeroen over de Jaarmarkt Geuzenveld

Eigenwijks in Beeld Jeroen Bouman Brandeisfotografie DEF

Eigenwijks in Beeld Jeroen Bouman Brandeisfotografie DEF

“Het was in 2019 de veertiende keer dat we de Jaarmarkt Geuzenveld organiseerden, "vertelt gebiedsmakelaar Jeroen Bouman. "Indertijd begonnen we met vijftien kleedjes, nu staan er 300 kramen. Terwijl de wachtlijst twee keer zo lang is. Het bewonersinitiatief is explosief gegroeid. Het is een van de drukbezochtste evenementen van het jaar. Meteen na afloop vragen mensen me wanneer de volgende is. De dank-je-wels vliegen je om de oren."

 

"Samen met Eigenwijks ondersteun ik de groep organiserende bewoners. Het programma van activiteiten en muziek bedenken we samen. Dit jaar was er ook een food market, naar een idee van de omgevingsmanager. Verder zijn de taken goed verdeeld. Eigenwijks kijkt welke activiteiten vanuit het PlusPunt en de buurt leuk zijn voor op het podium, benadert ondernemers voor sponsoring, organiseert de vele overleggen en coördineert de inschrijvingen. Ik regel de spullen van de leveranciers, waaronder de kramen. Ook de indeling en het plaatsen op de dag zelf nemen we als organisatie op ons; dat is best zwaar werk. De catering - denk aan koffie, thee en broodjes - wordt verzorgd door bewoners. Een van hen doet op de dag zelf ’s ochtends een oproep op de radio. Dat is heel waardevol.
Het evenement wordt steeds groter. We kunnen niet zonder elkaar. Er komt zeker een volgende editie. Logisch. Als je rondloopt op zo’n dag zie je dat we het heel goed doen met z’n allen. Van spanningen, waarover je wel eens in de media leest, tussen culturen is geen enkele sprake. Zo’n dag toont de buurt op zijn best.”

Website: Vensterwerk