Bij het Gezondheidsfestival kan je niet alles zelf doen!

Eigenwijks in Beeld Gezondheidsfestival eigen foto kl

Eigenwijks in Beeld Gezondheidsfestival eigen foto kl

“Uit nieuwsgierigheid ben ik naar de cursus van Eigenwijks gegaan, "vertelt Peter Burchartz. " Gezondheid is natuurlijk een belangrijk onderwerp. En heel breed ook; meer dan alleen bewust eten en bewegen. Eenmaal opgeleid tot gezondheidsambassadeur heb ik samen met Milana, Ruth en Karin - ook bewoners - en Gina van Eigenwijks de organisatie van een Gezondheidsfestival op ons genomen. Die was al eerder gehouden, nu mochten wij het invullen."

 

"Iedereen deed wat ie goed kan en leuk vindt. Zo vind ik het leuk om een draaiboek te maken en de deadline te bewaken. Anderen zijn goed in bijvoorbeeld werving en het bedenken van gezonde activiteiten. Allemaal hebben we zo onze kwaliteiten. Dat opgeteld met het enorme netwerk, de verbindingskracht en de ervaring van Eigenwijks maakte het geheel tot een voor mij vooral leerzame en voor de bezoekers vooral gezellige en informatieve dag. Zo leerde ik dat je een locatie voor zo’n festival goed moet uitkiezen op onder andere bereikbaarheid. En dat een programma - je kon tijdens het festival gezonde pizza’s bakken, djembé spelen, upcyclen en nog heel veel meer - ook te vol kunt maken.

We gaan binnenkort aan tafel voor de volgende editie. Met de gedachte dat je het niet allemaal zelf hoeft te doen als bewoner en dat je buurtgenoten er wat van opsteken op het gebied van gezondheid, heb ik daar heel veel zin in!"

Van links naar rechts op de foto: Karin, Milana, Peter, Ruth en Gina.

Website: Vensterwerk