Schilderen met een (goed) doel

Eigenwijks in Beeld Gulay Ataman Brandeisfotografie kl

Eigenwijks in Beeld Gulay Ataman Brandeisfotografie kl

Bewoonster Gülay Ataman (vierde van linksop de foto) is laaiend enthousiast over de schilderclub voor vrouwen in het PlusPunt.
"Ik hou van mensen helpen. Niet dat ik alles weet, of kan, maar ik weet wel welke stappen je kunt zetten. En ik hou van schilderen. Doordat ik in Slotermeer al actief was, wist ik ook hier snel de weg naar Eigenwijks te vinden. Als je met een plan komt, wordt er eerst naar je geluisterd. Wat wil je, is er vraag naar bij bewoners, wat heb je nodig? Aan schilderles was behoefte."

"Wat ik nodig had, zette ik op een rijtje na een bezoek aan een hobbywinkel. Zo kon ik budget aanvragen en ruimte regelen bij Eigenwijks. Omdat ik meer dan vijfhonderd euro nodig had, moest mijn plan nog langs de regiegroep. Het werd goedgekeurd, ik kon van start. Voor het derde jaar geef ik nu les in portretschilderen, stofverven, glas beschilderen en meer. Er wordt ook veel gepraat; over kunst, over puberende kinderen en alles daar tussenin. Al hebben we niet hetzelfde geloof of dezelfde mening, we respecteren elkaar. Leuk is dat we met de dingen die we maken ook op de Jaarmarkt en bij andere evenementen in de buurt staan. De opbrengst is deels voor de maakster, deels voor het goede doel: een waterput bekostigen. Waar weten we nog niet. Maar zo helpen we ook mensen ver weg.”

Website: Vensterwerk