Kijk! Kinderen zien Osdorp

Foto Kijk Osdorp foto door Wardie Hellendoorn

Foto Kijk Osdorp foto door Wardie Hellendoorn

Dit voorjaar konden kinderen uit Osdorp meedoen aan een fotografieproject in Huis van de Wijk De Aker, uitgevoerd door Stichting Magneet in samenwerking met de studenten van VoorUit! Met als thema gezondheid hanteerden de kinderen tien weken lang de camera, om toe te werken naar een expositie. VoorUit student Rahab Ahmed vertelt over haar ervaringen:

‘Op zaterdag 12 mei vond de expositie van Kijk! Amsterdam plaats, in Osdorp De Punt. De dag waar we met z’n allen op hebben zitten wachten.

De kinderen uit Osdorp De Punt hebben 10 weken vol enthousiasme toegewerkt naar de tentoonstelling. Familie en vrienden waren in grote getalen aanwezig om deze bijzondere middag bij te wonen. Als eerst kwamen de juffen en alle mensen die hebben mee geholpen om alvast alles klaar te zetten en te versieren. Alle kinderen zijn toen een half uurtje eerder gearriveerd om alvast de ruimte te bewonderen en om te oefenen. Met zwetende handjes stonden ze te wachten tot het 16.00 uur werd. Iedereen die meegeholpen heeft en uitgenodigd is, kon ook niet wachten tot het zover was. 

De tentoonstelling begon op het moment dat Vera (de projectleider, red.) iedereen welkom heette. Ze vertelde over het Kijk! project en bedankte iedereen die meegeholpen heeft.
Daarna gaf ze het woord aan mij, een van de VoorUiters die aan het project heeft meegeholpen. Ik vertelde over wat VoorUit is en over de verschillende activiteiten in het buurthuis. Daarna bedankte ik Vera voor de fijne samenwerking en alle inspirerende lessen.

Het rode lintje werd doorgeknipt en daarbij werd de zaal officieel geopend. Alle kinderen hebben vervolgens hun tekst voorgelezen aan iedereen. Ze hebben ook een aantal vragen van een fotograaf beantwoord over hun werk. Na afloop waren er gezonde hapjes en drankjes aanwezig en was iedereen in gesprek met elkaar over de mooie tentoonstelling. Het was een zeer succesvolle opening met veel familie en vrienden op een mooi zonnige zaterdagmiddag.’

Deze expositie is momenteel te bewonderen in Waterval – de grote zaal van Huis van de Wijk De Aker - op momenten dat daar geen activiteit bezig is. Op acht grote panelen is te zien en te lezen wat de kinderen beweegt. De expositie hangt er nog tot en met 2 september.

 

Door: Rahab Ahmed
Foto: Wardie Hellendoorn

Website: Vensterwerk