Vrijwilligers in het zonnetje gezet

Vrijwilligersinhetzonnetje

Vrijwilligersinhetzonnetje

In Huis van de Wijk De Aker werden de vrijwilligers die actief betrokken zijn bij het draaiende houden van het Huis, op 7 december – Nationale Vrijwilligersdag – eens lekker in het zonnetje gezet. Zonder de steun en inzet van de vrijwilligers zou het Huis van de Wijk niet kunnen functioneren! Daarom was er een gevarieerd programma bedacht, dat met en door de betaalde krachten werd uitgevoerd.

Het eerste onderdeel was een workshop djembé, oftewel: samen op trommels slaan! Zelfs degenen die zeiden dat ze niet muzikaal aangelegd waren, deden vol enthousiasme mee. En nog beter: bleken zichzelf te laag te hebben ingeschat, want na verschillende aanwijzingen en enige oefening klonk het als een slagwerkorkest. Een heerlijk gevoel van samenwerking, zonder dat er woorden bij nodig zijn.

De professionals van Huis van de Wijk De Aker hadden allemaal zelf iets te eten gemaakt en die gerechten samen vormden een gevarieerde en smakelijke maaltijd. Zo kon men zich te goed doen aan groentesoep, courgettebrood, zalmwraps, kip curry, haringsalade, French eggs en pannenkoeken met fruitsalade. De maaltijd werd genuttigd onder begeleiding van gitaarspel en zang. Een van de vrijwilligers raakte zo enthousiast dat ze zelf meteen ook een aantal liederen inzette. Muziek verbindt!

Voor elke vrijwilliger was een gedicht gemaakt met daarin de waardering die er voor hen als persoon is in het Huis van de Wijk. De tekst werd hen samen met een cadeautje is een feestelijke verpakking aangeboden. Het was erg leuk dat vrijwilligers, die elkaar soms niet of nauwelijks zien, omdat ze niet op dezelfde dag aanwezig zijn in het Huis van de Wijk, met elkaar in gesprek raakten. Zo wordt de band weer sterker. De vrijwilligers zijn immers de basis!

Website: Vensterwerk