Open Dag in Huis van de Wijk De Aker

opendagdeaker

opendagdeaker

Op zaterdag 19 september stond het Huis van de Wijk De Aker helemaal in het kader van de Open Dag. Tussen 12.00 en 17.00 uur konden buurtbewoners en andere geïnteresseerden een kijkje nemen in de keuken. Letterlijk ook: want kinderen konden onder begeleiding van studenten van het project ‘VoorUit’ pannenkoeken bakken en daarna natuurlijk met smaak verorberen.

Ook aanwezig waren de dames die elke week in De Aker te vinden zijn om hun kwaliteiten op het gebied van kleding naaien steeds meer te verfijnen. Waar veel animo voor was: het spelen van een spelletje Bingo. Laagdrempelig, voor jong en oud, en met prijsgarantie (al waren die van bescheiden formaat). In de verte weerklonk een lied van Wim Sonneveld: “Ik heb zo vaak aan Amsterdam gedacht”. Mina, vrijwilligster van Marokkaanse komaf, glimlachte breed: “Ik vind het zo’n mooi nummer!”

De kapper van het project ‘Samen Kappen’ had constant klandizie, en verloor de concentratie geen moment. Wat een toewijding! Voor de creatievelingen was er de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop schilderen onder begeleiding van een ervaren professional. De hele middag hadden de bezoekers de mogelijkheid om mee te doen aan een prijsvraag waarbij namen moesten worden bedacht voor de ruimtes in het Huis van de Wijk. Als u binnenkort weer in De Aker komt, dan kunt u zien welke benamingen als beste uit de bus kwamen.

Website: Vensterwerk