25 oktober opent de Urban Bistro officieel haar deuren!

UrbanBistroflyer

UrbanBistroflyer
Eigenwijks is hard bezig geweest om in het Huis van de Wijk België in Nieuw Sloten een mooi horecaconcept neer te zetten voor de buurtbewoners. Samen met de vrijwilligers van Eigenwijks is de ontmoetingsruimte aangepakt en helemaal naar de smaak van de buurt ingericht.

De overtuiging van Eigenwijks is dat ontmoetingen in combinatie met horeca een gouden huwelijk vormen voor Samenlevingsopbouw in buurten. Daarom hebben wij het concept ‘Urban Bistro’ bedacht.

In de Urban Bistro komen dagelijks buurtbewoners voor hun activiteiten of om elkaar te ontmoeten. Jong en oud, verschillende culturen, Nieuw Slotenaren van het eerste uur of nieuwe bewoners… we zien het allemaal voorbij komen. Deze ontmoetingen tussen buurtbewoners zijn belangrijk voor een buurt; mensen leren elkaar (beter) kennen en dat maakt een buurt stukken gezelliger om te wonen.

 

 

Wat maakt de Urban Bistro uniek?

Urban Bistro wordt gerund door vrijwilligers uit de buurt en omgeving. Om verschillende redenen zetten zij zich in; de één wilt graag bijdragen aan gastvrijheid, de ander heeft ambitie om door te groeien in het horeca vak en weer een ander wilt graag de Nederlandse taal verbeteren. Allemaal hebben ze één ding gemeen: zij doen dit voor hun buurt. Dat maakt de vrijwilligers een echt team. Samen met opbouwwerker Ruud Witte geven ze vorm en verdere invulling aan de Urban Bistro. Want, de Urban Bistro is niet een vaststaand gegeven. Het team en de vraag uit de buurt creëren samen de programmering.

Ook is de Urban Bistro een leerbedrijf en biedt het een veilige plek voor entree leerlingen om zich te ontwikkelen om vervolgens een stap te kunnen maken naar de arbeidsmarkt. De Urban Bistro is laagdrempelig door betaalbare en verantwoorde consumpties, zoveel mogelijk uit de omgeving en zelf gemaakt. Ook de inrichting is bedacht door input uit de wijk en de inzet en creativiteit van het Urban Bistro team.
Urban Bistro; voedt het gesprek, dat smaakt naar meer…
Kom gezellig langs!

Locatie: Hageland 117-119
Tijd: 16.00 – 21.00 uur

Versterk het team

Wil jij het Urban Bistro team versterken of ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem contact op met Ruud Witte: ruud@eigenwijks.nl of 06 28 63 87 77. Of kom op bezoek! De Urban Bistro is elke doordeweekse dag open van 09.00-17.00 uur.

 

Logo Urban Bistro

Logo Urban Bistro

 

 

 

Website: Vensterwerk