Multiple Sclerose in Nieuw Sloten

MSFinal

MSFinal

Wij zijn 4 positief ingestelde mensen met MS in Nieuw Sloten en wellicht heeft u ons wel eens gezien. Tijdens een van onze afspraakjes werd het idee geboren om mensen zonder MS op een leuke manier kennis te laten maken met de klachten die bij MS kunnen horen.

Kom de attributen uit de Experience MS Toolkit uitproberen en thee of koffie bij ons drinken. Heeft u zelf MS en wilt u ons leren kennen, kom dan ook gezellig even langs op 25 mei bij Ellen, Jan, Inge en Anneke in het Huis van de Wijk België

Multiple Sclerose (veel littekens)

MS is een ziekte van het zenuwstelsel waarbij ontstekingen ontstaan die het versturen van signalen van de hersenen naar bijvoorbeeld de spieren belemmeren. Bij MS kan er sprake zijn van uitvalverschijnselen, (ernstige) vermoeidheid, wazig/dubbelzien, spiersamentrekkingen, pijn, tintelend of doof gevoel, concentratieproblemen en veel meer verschijnselen.

 

Het wordt gezien als een auto-immuunziekte, waarbij het immuunsysteem het eigen lichaam aanvalt.
De ontstekingen vormen uiteindelijk littekens in je hersenen of ruggenmerg.

Hoe MS verloopt kan niemand zeggen, de precieze oorzaak is nog onbekend en een behandeling is er ook nog niet. Er zijn 3 verschillende vormen van MS en er zijn wel medicijnen die de ziekte zouden kunnen remmen door het immuunsysteem wat af te remmen. Deze medicijnen hebben veel bijwerkingen en werken niet bij iedere vorm van MS.

Hoe dichter je bij de evenaar woont, hoe minder vaak het voorkomt. In Nederland heb je een kans van 1 op 1000 om MS te krijgen. Als kind van een ouder met MS heb je een kans van 1 op 300 om de ziekte te krijgen. Toch is er niet aangetoond dat MS erfelijk is, het is eerder zo dat het in sommige families vaker voorkomt.

Website: Vensterwerk