Mantelzorg en de kunst van het onthaasten

schaduwdefLight

schaduwdefLight

De wekker gaat, opstaan, de kinderen uit bed halen, broodjes smeren, rugtasjes pakken, naar school. Hup de auto in, vlug, vlug, we zijn weer eens te laat. Oh ja, boodschappen, kinderen naar sport, eten maken, kinderen huiswerk.

Soms lijkt het alsof je altijd haast hebt. Het is soms een hele kunst om te onthaasten. Hoe doe je dat, onthaasten? Soms is het een kwestie van even diep in- en uitademen. Goed slapen kan ook al helpen. De tijd even achterwege laten en mobiele apparaten uit doen. Een wandeling maken door het park. Iets voor jezelf doen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn vast mensen die onthaasten als een goed voornemen hadden voor 2019, maar toch weer tegen drukte aanlopen. 

Ik wilde deze vraag stellen aan jou: wanneer heb jij een moment voor jezelf ingepland?
Misschien helpt yoga, Qi gong of pilates voor je. Bloemschikken, of schilderen. Een boekje met een kopje koffie. Dat kan heel goed in het Huis van de Wijk, vraag gerust eens naar de mogelijkheden.

Zorg je voor een ander? Dan is het soms al helemaal lastig om tijd voor jezelf te nemen. Maar het kan! Hierbij alvast een uitnodiging voor een ontspannende middag: op 20 februari is er voor mantelzorgers uit De Aker, Sloten en Nieuw Sloten de theatervoorstelling ‘Zorgen Cadeau’ van Sylvia Wardenaar. In herkenbare, humoristische scenes komen verhalen en ervaringen van mantelzorgers naar voren. De voorstelling is in Huis van de Wijk de Aker, Noorderakerweg 2. U bent van harte welkom vanaf 14.00 uur en de middag duurt tot 17.00 uur. Graag aanmelden van tevoren bij Stefania: 0633319681 of stefania@eigenwijks.nl.

Is Huis van de Wijk de Aker voor u te ver? Laat het weten, dan regelen we een oplossing.

 

Website: Vensterwerk