10 december: Bewonersavond Sloten & Nieuw Sloten

Terugblik Regiegroep 2018 & Filmvertoning Atelier Golden Spike

bewonersavond

bewonersavond

Het einde van het jaar nadert en zoals gewoonlijk blikt de regiegroep Sloten en Nieuw Sloten graag met u terug op de mooie buurtinitiatieven van 2018. Wederom hebben vele bewoners van Sloten en Nieuw Sloten initiatieven opgezet voor hun buurtgenoten met een bijdrage uit het wijkbudget. Van initiatieven gericht op een gezonde leefstijl, zoals ‘samen wandelen voor de gezondheid’, tot aan initiatieven

waardoor buren elkaar beter leren kennen, zoals het initiatief ‘streetfood’ of de ‘vrijmibo’. En zo is er nog veel meer! Op maandag 10 december organiseert de regiegroep Sloten en Nieuw Sloten een inspirerende bewonersavond met aansluitend de filmvertoning van de spannende film ‘Atelier Golden Spike’. Deze film is gemaakt door buurtbewoners en ook mogelijk gemaakt door het wijkbudget.

Programma 10 december in Huis van de Wijk België, Hageland 117 -119:
18.30 – 19.00 uur: Inloop
19.00 – 20.00 uur: Terugblik door de Regiegroep op 2018
20.00 – 20.30 uur: Kleine borrel met versnaperingen
20.30 uur: Filmvertoning: Atelier Golden Spike

Over de film ‘Atelier Golden Spike’
Het verhaal speelt zich af in “Atelier Golden Spike” van beeldhouwer Elsbeth Pluimers. Binnen de turbulente ontwikkelingen op de Landtong Nieuwe Meer wordt de druk op de bestaansmogelijkheden van de kunstenaar flink opgevoerd door de commerciële belangen van de huisbaas. De bewoners uit de wijk die les krijgen van Elsbeth verzetten zich op creatieve wijze tegen de grove houding van de exploitant. Na ruim een uur stijgt de spanning ten top; de film krijgt een verrassend einde.

Hoofdrolspelers
Elsbeth Pluimers, Marlies Wijnen, Hester Brugman,
Piet Besteman, Frans Schagen, Silvia van Bronckhorst,
Dick van den Abeele, Hajar Dora Ishere.
Muziek
Thomas Kwakernaat (componist)
Marianne Koopman (zang)
Oksana Polman (piano)

 

Website: Vensterwerk