Buurtbeurs Nieuw Sloten groot succes

WP DSC 8187 MolenVanSloten

WP DSC 8187 MolenVanSloten
Sloten & Nieuw Sloten – Op 23 juni was het zover: de eerste Buurtbeurs Sloten / Nieuw Sloten. Wat kunnen bewoners voor elkaar betekenen? En wat verbindt hen?

Meer dan honderd bewoners uit Sloten en Nieuw Sloten kwamen zaterdagmiddag met belangstelling naar het Huis van de Wijk België. Daar presenteerden diverse buurtgenoten, welke activiteiten zij voor de buurt organiseren. Zoals de vrijwilligers van de Molen van Sloten (Liesbeth), de Zondagmiddag Concerten in de Sloterkerk (Bert); de Fitnessclub (Peggy) en de Wandelclub (Merel). Eveline van de Facebookgroep ‘Parkeeroplossingen Nieuw Sloten’, én van de maandelijkse VRIJ-MI-BO (vrijdag-middag-borrel) was er, met hapjes, drankjes en een DJ. Alina had informatie over een deurbel met camera, waarmee je op je smartphone kunt zien wie er voor je deur staat, ook als je niet thuis bent. Verder kon men in een ‘speeddate’ vertellen wat men de wijk te bieden heeft.

WP DSC 8214 Stoelmassage

WP DSC 8214 Stoelmassage
Er waren demonstraties stoelmassage (Remco) en Shiatsu (Gen). WP DSC 8189 Natascha
WP DSC 8189 Natascha
Ook konden bezoekers informatie krijgen hoe ze in hun tuin meer regenwater kunnen opvangen (Rainproof); hoe ze hun huis kunnen verwarmen zonder gas te gebruiken, en hoe ze zelf groente-, fruit- en tuinafval door wormen kunnen laten omzetten tot waardevolle compost (Natascha). De Gebiedsmakelaars Marleen en Mustapha waren gekomen met de Wijk Praktijk Bus, vol met informatie om inbraak tegen te gaan. Stefania en Ruud (Eigenwijks) en Hans (Impuls) van het Huis van de Wijk België verwelkomden de bezoekers en zorgden voor de logistiek. Het GVB bood informatie over de lijnen-wijziging vanaf 22 juli.WP CF0 7069 RonaldMauer
WP CF0 7069 RonaldMauer


Eerste Buurtbeurs in Nieuw-West
Portefeuillehouder Wonen, Ronald Mauer (D66), verrichtte kort na 14.00 uur de opening: “Er zijn in Nieuw Sloten veel minder problemen dan in andere wijken. Daarom geven ‘wij-van-het-stadsdeel’ soms misschien wat minder aandacht aan deze wijk. Maar dat vind ik ten onrechte, want als je niet uitkijkt, dan worden Nieuw Sloten en De Aker zo meteen de ‘stedelijke-vernieuwingswijken van de toekomst’. De veiligheid in de wijk, de openbare ruimte en vooral ook hoe mensen in een wijk met elkaar omgaan – met een moeilijk woord: de sociale cohesie of gemeenschapszin – zijn van groot belang voor een wijk. Daarom vind ik dit initiatief zo goed, want mensen leren elkaar kennen, mensen leren van elkaar en mensen helpen elkaar.” Mauer bedankte alle bewoners die meegewerkt hebben aan de Buurtbeurs, de eerste Buurtbeurs van stadsdeel Nieuw-West in de hoop dat er nog veel zullen volgen.


De drijvende krachten die het idee van een Buurtbeurs hadden uitgewerkt, maar liever op de achtergrond bleven, zijn Hans Cijs en Hester Vlamings. Dit succes krijgt een vervolg…!

"NB. Dit artikel en de foto's van Cees Fisser hebben op 4 juli 2018 in de Westerpost gestaan."

Website: Vensterwerk