Kook excursie

Sinds een jaar organiseert buurtbewoner Marlies op vrijdagmiddagen de vegetarische eet- en kookclub in Huis van de Wijk België. In een periode van tien weken kunnen buurtbewoners met elkaar recepten bedenken, boodschappen doen, vegetarische gerechten maken en daarna gezellig samen tafelen. Een aantal keren gebeurt dit onder leiding van een kok. Eén keer in de tien weken gaat de club op excursie. 

Maza

Maza

 Zo ook in november 2017. De vegetarische eet- en kookclub ging op kookexcursie.

“Na een enigszins wilde busrit, die toch wel een sterke maag vereiste, zijn we aangekomen bij restaurant Maza te Amstelveen waar wij verwelkomd werden door gastvrouw Sihan en gastheer Wessel die ons tevens begeleidden bij het maken van vier heerlijke gerechtjes. Wasabihoemoes met geblancheerde groenten, groenterolletjes gevuld met quinoa-hoemoes, gegrilde courgette en pompoen, geitenkaasjes en cranberry’s….. teveel om op te noemen. Dit alles onder het genot van een goed glas Gamla wijn. Bij meerdere deelnemers kwamen nog niet eerder ontdekte kwaliteiten naar boven. Wat smaakte alles lekker en wat was het goed gelukt.. Er was zelfs genoeg over om het thuisfront te laten proeven van onze culinaire hoogstandjes.

Meer dan verbaasd waren wij toen bleek dat de workshop niets bleek te kosten. Een flinke fooi was wel op z’n plaats. Voldaan gingen wij huiswaarts”.

 

 Maza1

Maza1

 
Het initiatief van de kookclub is mede mogelijk gemaakt door budget voor bewonersinitiatieven (Nieuw) Sloten. In 2018 zijn wederom vier periodes van tien weken gepland.

Meer informatie: bel naar Huis van de Wijk België (020 617 8235) en vraag naar de contactgegevens van Marlies of loop even langs het Huis van de Wijk!

Website: Vensterwerk