Lotgenotendag Samen Sterk

De maand oktober is traditioneel de borstkankermaand. Deze maand staat in het teken van bewustwording van de gevaren van borstkanker en het onderstrepen van het belang naar onderzoek. Net als vorig jaar, organiseren bewoners uit Nieuw Sloten in deze maand een speciale middag voor alle vrouwen uit Nieuw West die borstkanker hebben of hebben gehad. Lees hieronder de inspirerende brief van initiatiefnemer Fatima:

 "In het najaar van 2009 voelde ik het welbekende knobbeltje in mijn borst. Het gevoel dat er iets goed mis was overviel me gelijk en na alle onderzoeken en het onzekere wachten, kreeg ik de diagnose borstkanker. In mijn proces viel het me op hoeveel taboe en schaamte er rondom deze nare ziekte hangt. En niet alleen in mijn Marokkaanse omgeving maar ook in de Nederlandse, vinden mensen het toch nog steeds moeilijk om openlijk over (borst)kanker te praten. Dit brengt eenzaamheid en niet kunnen uiten van verdriet en angst met zich mee.

Ik kreeg het idee om hier iets positiefs aan bij te dragen. Ik besloot een bewonersinitiatief in te dienen voor een lotgenoten middag die in het teken staat van verbondenheid en kracht. Samen met Joke de Boer Stam (ook een actieve bewoonster) organiseren we voor het tweede jaar de lotgenoten middag Samen Sterk. Bij ons hebben zich 3 fantastische vrijwilligsters aangesloten om deze bijzondere dag tot een succes te maken: Horia Ganouti, Leila Abed en Gladys Jiwalal."

Speciaal bedoeld voor vrouwen uit Nieuw West , Neder- en Medelanders, die borstkanker hebben of hebben gehad. Er is ruimte voor ontmoeting, een hapje en drankje en een aantal sprekers. De dag is op zaterdag 28 oktober van in Huis van de Wijk België, Hageland 117-119.

Voor aanmeldingen of meer informatie:
Fatima Taira Idrissi 0652084303 (rechts op de foto)
Joke De Boer Stam 0610689082 (links op de foto)
samensterkbk@gmail.com

Website: Vensterwerk