Van Schoenendoos naar Internet

schoenendoosOnder de titel Van Schoenendoos naar Internet worden bewoners van 55 jaar en ouder in Nieuw-West uitgenodigd hun verhalen te vertellen. De verhalen komen soms letterlijk uit de schoenendoos, met de meest indrukwekkende foto’s van vroeger tijden. De verhalen worden bij de vertellers opgehaald door daartoe getrainde bewoners: de Verhalenverzamelaars. Nieuwsgierig geworden? Onderstaand treft u een overzicht van de verhalen....  U vindt nog veel meer verhalen op www.geheugenvanwest.nl.

De boze appelboom

Verhalen verzamelaarster Gulcin Sevincer heeft op twee handgeschreven velletjes papier van een Turkse vrouw woonachtig in Nieuw Sloten een verhaal mogen ontvangen.  Onderstaand de vertaling.  Het originele verhaal is ook bijgevoegd.

 

 

Lees meer

Slotervaart: "Mijn buurt!"

Osdorperhof in renovatieAnnelies Zurburg woont vanaf 1985 in Slotervaart.”Wij woonden eerst met het gezin aan de Overtoom, maar na mijn scheiding kreeg ik de 4-kamer woning met uitzicht op de Lelylaan en vergezichten richting Osdorp”. 

 

 

 

 

Lees meer

Brandweerman

ca brand 3De Heer Post heb ik ontmoet in de Schutse, waar hij al weer een poosje woont. Al pratende merkte ik dat hij eigenlijk wel heel belangrijk is geweest voor de Amsterdamse brandweer. Ik vroeg hem of hij daar iets over wilde vertellen. Dat deed hij graag.

 

  

Lees meer

De Vormschool: Leukste tijd uit mijn jeugd

vrolikstraatTot mijn 8e jaar, dat was in 1938,  heb ik vlakbij het Mercatorplein gewoond en daarna woonde ik mijn hele jeugd met ouders, broer en zussen in de Vrolikstraat. Ik ging naar de “gewone” R.K. St. Barbaraschool in de 3e Oosterparkstraat. Er was ook een Montessorischool “aan de andere kant” in de 2e Oosterpark-straat.

Lees meer

Website: Vensterwerk