Gezondheidsfestival 17 april!

Flyer page 001

Flyer page 001

Op woensdag 17 april 2019 is het weer tijd voor het jaarlijkse Gezondheidsfestival voor ouder en kind (0-12 jaar). Komt u ook tussen 13.00 en 17.00 genieten van een gezellige, gezonde middag in de Stadsboerderij in Osdorp (Botteskerksingel 30B, Amsterdam)?

Kom langs voor inspiratie en informatie over een gezondere leefstijl met je gezin. Alle aspecten van gezond leven komen deze middag aan bod. Het festival is gratis toegankelijk en prima bereikbaar per auto, fiets en openbaar vervoer. Tevens rijdt er een gratis pendelbusje.

 GEZONDE PIZZA’S BAKKEN - VOEDING

Tijdens deze middag gaan we raden, proeven, koken en spelen met de gezondste voeding. Genoeg inspiratie om als gezin naar buiten te gaan, te ontdekken dat gezond leven heel dichtbij huis kan en dat dit weinig tot geen geld kost. Je kunt hier je eigen tuinbonen spread maken, leren wat er in een gezond babyhapje zit, water drinken bij de waterbalie, soep proeven en natuurlijk gezonde pizza’s bakken. Maar: een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen gezond eten.

KNUFFEL DE DIEREN – SLAPEN & ONTSPANNING

Zorgen dat je voldoende ontspanning krijgt is belangrijker dan je denkt. Daarom helpen we je op deze middag een handje (of voetje) door een heerlijke voetreflexmassage. Ook kun je de dieren knuffelen, muziek maken, zullen we samen veel lachen, wordt er gekleurd en geknutseld met gerecyclede producten en kun je gewoon genieten van deze prachtige plek in de natuur.

DANS-JE-ROT – BEWEGEN

Naast lekker ravotten op het Stadsboerderijterrein, zullen we verschillende activiteiten aanbieden om al je energie kwijt te raken. Bij het ren-je-rot-spel wil je ervoor zorgen dat je de eerste bent! Ook gaan we lekker dansen, zelfs met de allerkleinsten. Houd de Facebookpagina ‘Gezondheidsfestival 2019’ in de gaten voor de meest recente activiteiten.

OPENING EDUCATIELOKAAL – SOCIALE CONTACTEN

Dit reizende festival zal in de loop der jaren in alle buurt van Nieuw-West een keer komen te staan. Zo leer je steeds meer buren uit het hele stadsdeel kennen. Daarnaast wordt het educatielokaal van de Stadsboerderij ook op deze feestelijke middag geopend. Hier kun je van alles leren over gezonde voeding, natuur en duurzaamheid. Er zullen verschillende workshops, trainingen en informatieve bijeenkomsten gegeven gaan worden, een enorme aanwinst voor de buurt. Educatie is de beste manier om eenzaamheid te bestrijden!

GROENER DAN GROEN – GEZONDE LEEFOMGEVING

Op deze prachtige, groene plek middenin de stad lopen de dieren buiten en kun je zien hoe groenten groeien in de moestuin. Er wordt in de Stadsboerderij alleen gewerkt met biologische producten, waardoor je kinderen ook iets over kunnen leren over duurzaamheid. Aanwezig zijn op dit terrein maakt je al een stuk gezonder.

Kortom: een evenement wat je niet wil missen. Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en geniet! Houd de Facebookpagina van het evenement in de gaten voor up-to-date informatie. Wil je ook een vrijwillige bijdrage aan dit festival leveren? Neem contact op met gina@eigenwijks.nl.

De Gezondheidsambassadeurs van Nieuw-West zetten zich in om de gezondheid van onze wijken en bewoners te verbeteren. Wij organiseren dit festival om buurtbewoners op een leuke manier meer te leren over gezondheid. Wil jij je ook inzetten voor een gezonder Nieuw-West? Neem dan contact op met Karin Kauw van Eigenwijks via gezondleven@eigenwijks.nl of 06-33319686.

Website: Vensterwerk