Zorg je voor een ander? Zorg ook voor jezelf!

Je krijgt geen stressomdat je niet perfect bent je krijgt stressomdat je perfect wilt zijn 2

Je krijgt geen stressomdat je niet perfect bent je krijgt stressomdat je perfect wilt zijn 2

Voor mantelzorgers uit Geuzenveld en Slotermeer worden er de komende maanden bijeenkomsten georganiseerd op het gebied van informatie over mantelzorg, uitwisselen van ervaringen en ontspanning. 

Flyer vervolg mantelzorg 2019

Flyer vervolg mantelzorg 2019
Op 10 november kwamen meer dan 40 mantelzorgers uit Geuzenveld en Slotermeer bij elkaar tijdens de Dag van de Mantelzorg bij Floor17 in het Ramada Hotel. Zij ontstegen letterlijk en figuurlijk het dagelijks leven en genoten van het mooie uitzicht en lekkere eten. Op deze dag was ook ruimte om ervaringen uit te wisselen en mee te doen aan een workshop ontspanning. Na afloop van de gesprekken en de workshop bleek dat hier meer behoefte aan is. Daarom wordt onderstaand vervolgaanbod georganiseerd voor mantelzorgers uit Geuzenveld en Slotermeer. 

Cursus ‘Ontspannen voor Mantelzorgers’ door Mindfullness trainer Rick Shamier

Ontspannen, makkelijker gezegd dan gedaan… Mindfulness trainer Rick Shamier maakte een cursus die speciaal gericht is op mantelzorgers. Rick: “Ik omschrijf deze cursus wel eens als ‘leren aardig(er) voor jezelf te zijn en goed naar je lichaam te luisteren.”

In deze gratis cursus van 10 bijeenkomsten maak je kennis met verschillende manieren om tot ontspanning te komen. Er wordt geoefend met stilte en aandacht. Bijna alle oefeningen worden zittend op een stoel gedaan. Halverwege de bijeenkomsten is er een korte pauze. Dan is het fijn om bij een kopje koffie of thee andere mantelzorgers te ontmoeten.

Voor alle mantelzorgers in Geuzenveld en Slotermeer is er de mogelijkheid om deze cursus ’s avonds of overdag te volgen. In het PlusPunt (Albardakade 5-7) start de cursus op 6 februari 2019 op woensdagmiddag van 14 uur tot 15.30 uur. In De Honingraat (Slotermeerlaan 103-H) start de cursus op maandagavond 4 februari van 19.15 tot 20.45 uur.

Mantelzorgtrefpunt – voor iedereen die zorgt voor een naaste

Tijdens het mantelzorgtrefpunt komen verschillende aspecten van het mantelzorgen aan bod komen. Er is ook ruimte om te praten met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten. Daarnaast delen deskundigen ervaringen en tips.

Het Mantelzorgtrefpunt wordt drie keer gehouden, op dinsdagochtend 26 februari, 5 maart en 12 maart van 10.00 tot 12.00 uur, met inloop vanaf 9.30 uur. Het trefpunt vind plaats in De Honingraat, Slotermeerlaan 103-H, tegenover het Tuinstadhuis. Je kunt de hele serie volgen of één of twee data kiezen, net wat je het beste uitkomt. Elke keer komt een ander thema aan bod. De bijeenkomsten zijn gratis en wij zorgen voor koffie en thee. Het mantelzorgtrefpunt is een initiatief van Eigenwijks, in samenwerking met Markant en SEZO.

Aanmelden voor de cursus ontspannen of het mantelzorgtrefpunt? Bel of mail: Karin Kauw (karin@eigenwijks.nl of 06-33319686) of Eva de Boer (eva@eigenwijks.nl of 06-36026909).

 

Website: Vensterwerk