In deze rubriek laten wij bewoners aan het woord.
Waarom zijn zij actief in de wijk en waarom willen zij
 iets doen voor hun buurt en hun buren?

Uzma Shaukat uit Geuzenveld

Foto Uzma

In juli woon ik hier twee jaar. Daarvoor woonde ik mijn hele leven in Amsterdam Oost. Qua samenstelling zijn de twee wijken vergelijkbaar met elkaar. Ik vind het hier heel fijn. Op mijn balkon kijk ik uit op het water en de natuur, maar als ik de deur uitloop heb ik overal voorzieningen en zit ik voor mijn gevoel middenin de stad.

Lees meer

Een nieuw plantsoen aan het Hageland

Bewahw foto 1

In Nieuw Sloten is een groep bewoners actief bezig om meer groen in hun wijk te krijgen. Zij hebben de 'Groen Groep Nieuw Sloten' opgericht en krijgen ondersteuning vanuit Eigenwijks. De groep wil graag een groener en natuurlijker Nieuw Sloten.

Lees meer

De nieuwe Meervaart in de Sloterplas?

meervaart klein

Een plan met voor-en tegenstanders. Goed dat de gemeente investeert in een nieuw gebouw voor de Meervaart maar graag op een andere plek. Heeft de gemeente de keuze wel goed onderzocht en overwogen? Wij menen van niet.

Lees meer

Een feestje dat de moeite waard is

Eigenwijks in Beeld Rembrandtparkfestival Brandeisfotografie 1

Om het park in het zonnetje te zetten en om zich als meer dan alleen een actiegroep (tegen de bomenkap, tegen een wegaanleg) te profileren, besloot de Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark (VVR) in 2006 het Rembrandtparkfestival te organiseren. “Het zou een eenmalig festijn worden, en ook nog eens in het Rembrandtjaar,” vertelt VVR-voorzitter Teun van Dijk. “Met behulp van Eigenwijks. Hun netwerk konden we goed gebruiken bij het betrekken van de buurt om tot een mooi programma te komen.”

Lees meer

Website: Vensterwerk