Op 5 oktober verhuizen wij van de Jan Tooropstraat 6 naar De Serre - Pieter Calandlaan 258-A. Vanaf 8 oktober bent u daar van harte welkom!

Kinderen en studenten maken Geuzenveld sportiever en schoner

schoonmaakactie

schoonmaakactie

Kinderen van jongerencentrum Dockzz organiseerden samen met studenten van Giving Back Students Community een schoonmaakactie en sportdag voor alle buurtkinderen in Geuzenveld. Op zondag 14 juni kwamen kinderen uit de hele buurt meesporten en vuilprikken op het Confucius Speelpark. De dag werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het wijkbudget in Geuzenveld.

De kinderen van jongerencentrum Dockzz werkten de afgelopen vier maanden samen met studenten van Giving Back Students Community (GBSC) aan een mooi plan voor Geuzenveld. In het kader van een project van Stichting Move dachten ze na over wat ze van hun buurt vinden en over wat er beter kan. “De buurt mag wel wat schoner en sportiever”- aldus de kinderen. Met elkaar kwamen ze op het idee om een schoonmaakactie en sportdag te organiseren voor alle kinderen uit de buurt van het Confucius Speelpark. Hiermee willen ze het goede voorbeeld geven, want sporten is gezond en een schone speeltuin is belangrijk voor het speelplezier van de kinderen.

Afgelopen zondag was het zover. De dag werd afgetrapt met een wedstrijdje vuilnisprikken. De buurtkinderen gingen haastig in de weer met de prikkers en bezems om zo veel mogelijk vuilniszakken te vullen. En dat ging er fanatiek aan toe: ’Juf, we hebben hier heel veel vuilnis gevonden, niet tegen de rest zeggen!’. De rest van de middag werden er in alle hoeken van het plein spellen gespeeld: basketbal, veldhockey, trefbal, tafeltennis, touwtjespringen, zaklopen en nog veel meer. Door al deze inspanning waren de zelfgemaakte wraps, fruit-spiesjes, mandarijnen en limonade natuurlijk in no-time op.

Tijdens het Move-project kregen de studenten en kinderen een kijkje in elkaars leefwereld en konden ze tegelijkertijd hun krachten bundelen om Geuzenveld nóg leuker te maken. En dat is precies het doel van Stichting Move. Studenten en kinderen maken kennis met elkaars leefwerelden, zetten zich in voor de buurt en ontwikkelen hun individuele talenten waardoor ze met trots kunnen terugkijken op hun project. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door: Stichting Move, Dockzz Jongerenwerk - Stichting DOCK, Giving Back Students Community, Eigenwijks, Stadsdeel Nieuw-West, Albert Heijn Lambertus Zijlplein, Pathé Arena en Hogeschool van Amsterdam.

Website: Vensterwerk