logo Digiwijks 500 pixDigiWijks is een educatief en informeel netwerk dat buurtbewoners in staat stelt zich de mogelijkheden van de computer en internet eigen te maken. Speciaal opgeleide buurtbewoners geven op laagdrempelige locaties in de buurt computerles aan hun buurtgenoten. Eigenwijks biedt ondersteuning aan de vrijwilligers docenten en draagt zorg voor een goede infrastructuur.
Wij zijn partner in het project Leef en Leer.
Hier leest u meer over: locaties en cursussen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Project Coördinator DigiWijks, Nathan Ririhena.

Digiwijks in de zomer

tas
DigiWijks pakt deze zomer de tassen niet in, wij blijven gewoon in Nederland. Op veel locaties in Amsterdam Nieuw-West zullen de hele zomer gewoon computercursussen worden georganiseerd. Wil jij actief bezig blijven deze zomer en nieuwe vaardigheden ontwikkelen? Neem dan snel contact met ons op via 020-3460670.

Vaarwel blauwe enveloppe, welkom Digiwijks!

Vaarwelblauweenvelop
“Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”, iedereen kent deze bekende kreet van de belastingdienst. Maar voor veel mensen gaat deze spreuk helemaal niet op. De belastingdienst maakt het sowieso niet leuker maar nu de overheidsorganisatie heeft aangekondigd dat de welbekende blauwe enveloppe gaat verdwijnen en ze alle post digitaal willen gaan versturen, maakt dit het er voor veel mensen ook niet makkelijker op. Zij hebben nog helemaal niet de digitale vaardigheden om alle post van de belastingdienst digitaal te ontvangen. Digiwijks biedt de helpende hand.

Lees meer

Tablet café

tabletcafe

Heb je vragen over je tablet of smartphone? Kom dan vrijdag 7 oktober naar het tablet café. Vrijwilligers van DigiWijks staan dan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden onder het genot van een kopje koffie of thee. Het tablet café is elke eerste vrijdag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur in de Openbare Bibliotheek Slotermeer, Slotermeerlaan 103 (Gebouw De Honingraat).  

Een computercursus in deze tijd? Niets om je voor te schamen

Digiwijks3Het kunnen werken met een computer is niet iets wat alleen ouderen in onze samenleving nooit hebben geleerd. Ook veel jonge mensen hebben nooit de kansen of mogelijkheden gehad om met een computer aan de slag te gaan en dat is zeker niet iets om je voor te schamen. Ilario Pieters is zo iemand die op relatief jonge leeftijd computercursussen is gaan volgen bij DigiWijks. Nu is hij zo ver dat hij voor DigiWijks in de bibliotheek in Slotermeer het tabletcafé verzorgt en buurtgenoten helpt met hun vragen over de tablet.

Lees meer

Tabletcafé

tablets
Heb je een tablet of wil je er één aanschaffen? Maar weet je niet zo goed hoe ze werken? Vanaf 4 maart organiseert de OBA in Slotermeer in samenwerking met DigiWijks een maandelijks Tabletcafé.

Lees meer

  • 1
  • 2
Website: Vensterwerk