Gezonder leven? Healthy Girls Nieuw-West!

Healthy Girls NW logo

Healthy Girls NW logo

Wil je gezonder leven? Heb jij zin om na de zomervakantie een frisse start te maken en samen met andere meiden actief te werken aan je eigen health goals? Doe dan mee met Healthy Girls Nieuw-West in Huis van de Wijk De Aker!
Dit is een wekelijkse bijeenkomst voor meiden van ongeveer 16 tot 18 jaar, waar je samen met een leefstijlcoach leuke en gezellige gezondheidsactiviteiten gaat ondernemen voor een gezondere leefstijl.

Marya Sheikh Rashid, gezondheidsweten- schapper en voedingsdeskundige in opleiding, en Sahar Abdou, kindermondhygiënist, hebben allebei de opleiding tot gezondheidsambassadeur succesvol afgerond. Zij willen hun opleiding concreet vorm geven door een gezonde leefstijl coaching-groep voor meiden te starten, om hen te inspireren, motiveren en begeleiden naar een gezondere leefstijl.

Het idee is om de meiden zelf gezondheidsdoelen te laten stellen die concreet, realistisch en haalbaar zijn, om ze vervolgens zelf te laten bepalen hoe ze deze doelen willen gaan bereiken. Daarbij zullen de meiden diverse gezondheidsactiviteiten ondernemen en diverse health challenges met elkaar aangaan aan de hand van wekelijkse themabijeenkomsten. Bijvoorbeeld door gezonde en lekkere plantaardige maaltijden te bereiden, waarbij je zelf het menu bepaalt en boodschappen gaat doen. Ook worden diverse sport- en bewegingsactiviteiten aangeboden, om sporten leuker en aantrekkelijker te maken voor meiden. Denk aan buitenactiviteiten zoals een moestuinbezoek of een powerwalk.
Kortom, het doel is om de meiden kennis en vaardigheden mee te geven om hun leefstijl positief te beïnvloeden en daadwerkelijke en blijvende gedragsverandering te bewerkstelligen. Het fijne aan zo’n groep is, dat meiden elkaar hierin kunnen ondersteunen en in teamverband aan de doelen kunnen werken.
Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang, zodat het project kan worden gelanceerd in de tweede week van september. Tijdens de gezellige startbijeenkomst op woensdag 12 september wordt meer informatie verstrekt en worden de meiden hopelijk enthousiast voor deelname.

We zijn nog op zoek naar enthousiaste gastsprekers, die zouden willen helpen bij de invulling van het programma. Mocht je als bedrijf of organisatie ons op een andere manier willen ondersteunen (zoals voorlichtingsmateriaal beschikbaar stellen of sponsoren met gezonde snacks/attributen) dan houden wij ons van harte aanbevolen!

Ten slotte; ken of ben je zelf een meisje rond de 16-18 jaar uit de Aker die het leuk lijkt om mee te doen, neem dan alvast contact op. Het loopt van september t/m december 1018 in Huis van de Wijk de Aker en deelname is gratis.
Wees er snel bij, de groep is snel gevuld!

Volg ons op Facebook (Healthy Girls Nieuw-West) of neem voor meer informatie contact op via healthygirlsnw@gmail.com.

Website: Vensterwerk