Junior Grachten Festival in Osdorp op 18 augustus

Flamenco

Flamenco

Het Junior Grachten Festival strijkt dit jaar door de inzet van het Ecu-collectief ook neer in Osdorp. Op zaterdag 18 augustus is er een Flamenco voorstelling bij Huis van de Wijk De Aker, Noorderakerweg 2, speciaal voor kinderen. Maar ouders zijn daarbij natuurlijk ook van harte welkom. Er zijn twee (identieke) voorstellingen: één om 13.00 uur en één om 15.00 uur. De toegang is gratis.

Er wordt voorafgaand aan het programma en tussendoor gezorgd voor een vrolijke omlijsting door clown Coco Christal. Kinderen kunnen zich laten schminken door Maria del Carmen, die tevens enkele van haar kunstwerken zal exposeren. Bij slecht weer vinden de activiteiten binnen plaats.
Deze activiteit maakt onderdeel uit van de viering van het feit dat er al 50 jaar een buurtontmoetingsplek bestaat op deze locatie: van buurthuis via activiteitencentrum naar Huis van de Wijk. Daarom wordt er ook een feestelijk tintje aan gegeven.

Dans mee met Jeff & Conchita
Dit dynamische duo neemt jong en oud mee naar de wereld van de opzwepende flamenco. Expressieve dans, zand, water en vurig gitaarspel: twee jonge talentvolle kunstenaars dagen elkaar uit in deze energieke familievoorstelling. Vergeet niet je feestelijke kleding aan te trekken: na afloop geeft Conchita een korte workshop flamencodans onder de muzikale leiding van Jeff.

Flamencogitarist Jeff Heijne speelt tijdens deze voorstelling zijn eigen composities. Jeff ontving afgelopen jaar zijn Masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook werd hem onlangs de prestigieuze YAA Award uitgereikt. Conchita Boon is een van de meest veelbelovende flamencodanseressen van Nederland. Ze heeft haar jonge leeftijd al een vaste plek heeft weten te veroveren in de flamencowereld. Al vanaf haar tiende reisde ze regelmatig naar Spanje voor masterclasses en studeerde bij de grote Spaanse flamencoartiesten zoals Isabel Bayón en Farruquito.

Website: Vensterwerk