Basistraining voor taalvrijwilligers

romantic games scrabbling

romantic games scrabbling
In Nederland zijn maar liefst 1,3 miljoen volwassenen laaggeletterd. Laaggeletterden hebben grote moeite met dagelijks handelingen die voor jou waarschijnlijk vanzelfsprekend zijn. Hoe lastig is het als je bijvoorbeeld de brieven niet kan lezen die je kinderen meekrijgen van school, of als je geen treinkaartje kan kopen bij een automaat. Gelukkig zijn er in Nederland heel veel mensen die op vrijwillige basis anderen ondersteunen bij het verbeteren van hun taalvaardigheden. Voor deze vrijwilligers heeft de organisatie Taal voor het Leven een training ontwikkeld die zij in september komen geven voor taalvrijwilligers in Nieuw-West.

 

In de basistraining van Taal voor het Leven leer je als vrijwilliger in vier bijeenkomsten van drie uur om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan. In de bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:

inhoud.basistraining

inhoud.basistraining

 

De training in Nieuw-West wordt georganiseerd in het Buurtcollege (Jan Tooropstraat 6) op 6,13,20 en 27 september van 09:30 tot 12:30 uur. De training is gratis en aanmelden kan bij Nathan Ririhena (nathan@eigenwijks.nl). Wacht niet te lang met aanmelden er zijn slecht een beperkt aantal plekken beschikbaar. Geef bij je aanmelding aan op welke locatie je actief bent als taalvrijwilliger. Ben je nog niet actief als taalvrijwilliger en wil je weten wat je mogelijkheden zijn geef dit dan ook aan, dan gaan we hier samen het gesprek over aan.

Website: Vensterwerk