Buurtcollege logo grootWelkom op de pagina van het Buurtcollege. Het Buurtcollege is een Leercentrum voor volwassenen in Amsterdam Nieuw-West waar mensen onder andere kunnen werken aan het verbeteren van hun basisvaardigheden. Stichting Eigenwijks is het Buurtcollege begonnen omdat wij vinden dat leren niet stopt als je op jonge leeftijd je diploma haalt en je de schooldeuren achter je dicht slaat. Ook op latere leeftijd is het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen.

Wat leer je in het Buurtcollege?
Wat kost het?
Waar is het Buurtcollege?
Hoe kan ik me aanmelden?
Vrijwilliger bij het Buurtcollege worden? 

“Ik bouw echt een vertrouwensband met cursisten op”

21994435 2078713132155020 3450870029389082513 o 1Begin oktober zijn de eerste lessen van het Buurtcollege begonnen. Maar de vrijwilligers van het Buurtcollege zijn al veel langer bezig met de voorbereidingen. Zo zijn de Leercoaches al sinds deze zomer bezig met het voeren van de intakegesprekken met cursisten. Milana van der Werf is één van deze Leercoaches. We spreken haar tijdens de participatiemarkt in Slotervaart, waar zij bezoekers informeert en werft voor het Buurtcollege.

Lees meer

Het Buurtcollege gaat bijna van start

Buurtcollege logo klein


In september opent het Buurtcollege de deuren. Bewoners van Nieuw-West kunnen in het Buurtcollege terecht om te werken aan hun basisvaardigheden. Naast Nederlands, Engels en computervaardigheden kan je in het Buurtcollege ook cursussen rekenen volgen. De docenten die rekenles gaan geven zijn op dit moment druk bezig met de lessen in elkaar aan het zetten.

Lees meer

Basistraining voor taalvrijwilligers

romantic games scrabbling In Nederland zijn maar liefst 1,3 miljoen volwassenen laaggeletterd. Laaggeletterden hebben grote moeite met dagelijks handelingen die voor jou waarschijnlijk vanzelfsprekend zijn. Hoe lastig is het als je bijvoorbeeld de brieven niet kan lezen die je kinderen meekrijgen van school, of als je geen treinkaartje kan kopen bij een automaat. Gelukkig zijn er in Nederland heel veel mensen die op vrijwillige basis anderen ondersteunen bij het verbeteren van hun taalvaardigheden. Voor deze vrijwilligers heeft de organisatie Taal voor het Leven een training ontwikkeld die zij in september komen geven voor taalvrijwilligers in Nieuw-West.

Lees meer

Kennismaking met een tablet speciaal voor senioren

tabletcursusDe tablet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Met de tablet kunt u gratis in contact komen met uw kinderen of familie, dichtbij of ver van huis. De tablet vergroot uw wereld door het gebruik van internet of e-mail. Een nieuwe wereld gaat voor u open!!!
Kom daarom naar één van de vier kennismakingsbijeenkomsten over het gebruik van een tablet in Geuzenveld of Slotermeer.

Lees meer

Startbijeenkomst Taal voor het Leven

CA0NT91FHeb je er wel eens aan gedacht om als vrijwilliger Nederlandse les te gaan geven, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen of waar je terecht kan? Of geef je op dit moment al les, maar kan je wel meer ondersteuning gebruiken? Kom dan naar de startbijeenkomst voor (aankomende) taalvrijwilligers van Taal voor het Leven.

Lees meer

Schrijf je in voor het Buurtcollege

aanmelden1Vanaf nu kun je jezelf aanmelden voor het Buurtcollege!!! Bel 020-3460670 en schrijf je in voor slechts 25 euro. Samen met een Leercoach stel je een op maat gemaakt lesprogramma samen. Wil je beter Nederlands leren spreken? Of juist Engels? Wil je PowerPoint presentaties kunnen maken op de computer? Of beter leren rekenen? Het kan allemaal in het Buurtcollege. 

Lees meer

Website: Vensterwerk