Buurtcollege logo grootWelkom op de pagina van het Buurtcollege. Het Buurtcollege is een Leercentrum voor volwassenen in Amsterdam Nieuw-West waar mensen onder andere kunnen werken aan het verbeteren van hun basisvaardigheden. Stichting Eigenwijks is het Buurtcollege begonnen omdat wij vinden dat leren niet stopt als je op jonge leeftijd je diploma haalt en je de schooldeuren achter je dicht slaat. Ook op latere leeftijd is het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen.

Wat leer je in het Buurtcollege?
In het Buurtcollege kan je terecht voor de volgende cursussen op verschillende niveaus: 

1) Nederlands
2) Engels
3) Rekenen
4) Computervaardigheden

Naast deze cursussen zullen er ook regelmatig andere workshops en trainingen worden georganiseerd naar behoefte van de cursisten. Elke cursist zal worden ondersteund door een Leercoach. De cursist en de leercoach stellen samen doelen op en stippelen daarna een traject uit om deze doelen te bereiken. Alle docenten en Leercoaches in het Buurtcolleges zijn vrijwilligers uit de Buurt die hun vrije tijd beschikbaar stellen om hun buren een stap verder te helpen in het leven.

Wat kost het?
De kosten van het Buurtcollege bedragen 25 euro voor een half jaar (18 weken). In deze 18 weken kun je zoveel cursussen en workshops volgen als je zelf wilt, ook de begeleiding van een Leercoach is in dit bedrag inbegrepen.

Waar is het Buurtcollege?
Het Buurtcollege is gehuisvest op de Jan Tooropstraat 6 in Amsterdam Nieuw-West.

Hoe kan ik me aanmelden?
Wil je jezelf aanmelden voor het Buurtcollege? Dat kan door te bellen naar 020-3460670 je kunt ook het online Aanmeldingsformulier invullen.
Na je aanmelding zal een Leercoach contact met je opnemen voor een intakegesprek. Aan de hand van je wensen en behoeftes zorgt de Leercoach er voor dat je wordt ingeschreven voor de juiste cursus op het juiste niveau. 

Vrijwilliger bij het Buurtcollege worden?
Het Buurtcollege is altijd op zoek naar vrijwilligers uit Nieuw-West die zich willen inzetten voor hun buren. Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als Leercoach? Of vind je lesgeven leuker door als docent Nederlands, Engels, rekenen of computervaardigheden aan de slag te gaan? Meld je dan nu aan bij het Buurtcollege. Dat kan door een e-mail te sturen naar Nathan Ririhena. Ook wanneer je andere vaardigheden of kennis in huis hebt hebt die je graag wilt overbrengen aan je buren ben je van harte welkom. Zo leren buren met elkaar in hun eigen buurt!

 

Startbijeenkomst Taal voor het Leven

CA0NT91FHeb je er wel eens aan gedacht om als vrijwilliger Nederlandse les te gaan geven, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen of waar je terecht kan? Of geef je op dit moment al les, maar kan je wel meer ondersteuning gebruiken? Kom dan naar de startbijeenkomst voor (aankomende) taalvrijwilligers van Taal voor het Leven.

Lees meer

Schrijf je in voor het Buurtcollege

aanmelden1Vanaf nu kun je jezelf aanmelden voor het Buurtcollege!!! Bel 020-3460670 en schrijf je in voor slechts 25 euro. Samen met een Leercoach stel je een op maat gemaakt lesprogramma samen. Wil je beter Nederlands leren spreken? Of juist Engels? Wil je PowerPoint presentaties kunnen maken op de computer? Of beter leren rekenen? Het kan allemaal in het Buurtcollege. 

Lees meer

Het Buurtcollege gaat bijna van start

Buurtcollege logo klein


In september opent het Buurtcollege de deuren. Bewoners van Nieuw-West kunnen in het Buurtcollege terecht om te werken aan hun basisvaardigheden. Naast Nederlands, Engels en computervaardigheden kan je in het Buurtcollege ook cursussen rekenen volgen. De docenten die rekenles gaan geven zijn op dit moment druk bezig met de lessen in elkaar aan het zetten.

Lees meer

Basistraining voor taalvrijwilligers

romantic games scrabbling In Nederland zijn maar liefst 1,3 miljoen volwassenen laaggeletterd. Laaggeletterden hebben grote moeite met dagelijks handelingen die voor jou waarschijnlijk vanzelfsprekend zijn. Hoe lastig is het als je bijvoorbeeld de brieven niet kan lezen die je kinderen meekrijgen van school, of als je geen treinkaartje kan kopen bij een automaat. Gelukkig zijn er in Nederland heel veel mensen die op vrijwillige basis anderen ondersteunen bij het verbeteren van hun taalvaardigheden. Voor deze vrijwilligers heeft de organisatie Taal voor het Leven een training ontwikkeld die zij in september komen geven voor taalvrijwilligers in Nieuw-West.

Lees meer

Website: Vensterwerk