Thuis oefenen

Buurtcollege logo

Buurtcollege logo

Door het coronavirus gaan de computerlessen en de lessen Nederlands en Engels niet door. Wat kan je doen om thuis te oefenen? We hebben onze Buurtcollege vrijwilligers om tips gevraagd. Blijf vooral oefenen en zij zien je graag weer in de les zodra dat kan!

Website: www.oba.nl/educatie/e-learning

De bibliotheek heeft veel computerprogramma’s om online te oefenen. Taal, computer en internet, rekenen en geld, inburgeringsexamen, staatsexamen, werk.

Website: Oefenen.nl

Oefenen.nl is de plek waar je zelf kunt oefenen met taal, rekenen, computer en internet. En ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Als je thuis oefent is Oefenen.nl gratis!

App: Welcome App

Een digitaal platform om nieuwkomers te verbinden met mensen uit de buurt en lokale organisaties, en om je antwoorden te geven op alledaagse vragen.

App: Duolingo

Leren met Duolingo is leuk. Verdien punten voor goede antwoorden, speel tegen de klok en bereik hogere niveaus. 

App: LuisterBieb

Luisteren naar boeken is ook mogelijk; de bibliotheek heeft honderden luisterboeken, voor leden maar ook voor niet-leden! Wil je toegang tot deze luisterboeken, installeer dan de LuisterBieb-app op je smartphone of tablet. 

Podcast: Zeg het in het Nederlands!

Luister naar “Zeg het in het Nederlands!” Een podcast in langzaam Nederlands voor mensen die Nederlands leren. Te vinden op Spotify

Website: Vensterwerk