Dag van de Mantelzorg 10 november

logo dagvandemantelzorg1

Veel mensen zorgen voor een naaste. Dit kunnen lichamelijke en mentale zorgtaken zijn of ondersteuning bij dagelijkse activiteiten. Wanneer je langere tijd onbetaald voor iemand zorgt, heet dat mantelzorg. In Nederland is 1 op de 3 mantelzorger. In Nieuw-West is 1 op de 11 mensen mantelzorger (bron: Markant). Dit aantal ligt waarschijnlijk hoger want niet iedereen noemt zich mantelzorger. ‘Zorgen voor een ander, dat doe je gewoon’ horen wij regelmatig in de wijk en in het Huis van de Wijk. Daarom is de Dag van de Mantelzorg op zondag 10 november extra van belang. Op deze dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet in de verschillende Huizen van de Wijk. Lees hieronder meer over de verschillende programma's.

 

De Aker & Osdorp West

Huis van de Wijk de Aker (Noorderakerweg 2) organiseert een High Tea voor mantelzorgers. Deze bestaat uit verschillende kleine hapjes, zowel zoet als hartig. Daarnaast zijn er creatieve workshops, zoals mozaïek, schilderen en beeldhouwen. Levendige muziek om naar te luisteren, op mee te deinen en bij weg te dromen. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden via Hans van Deelen: hans@eigenwijks.nl of 06 10 98 61 96. Er is plek voor 50 mensen. Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Rondom het Huis van de Wijk is parkeren gratis. Tijd 14.00-18.00 uur.

 Nieuw Sloten & Sloten

In Huis van de Wijk België (Hageland 117-119) kunnen mantelzorgers uit Sloten en Nieuw Sloten genieten van een middag vol diverse workshops. Zo zal een lokale kunstenares een kunstworkshop aanbieden en er is ook een kookworkshop van een professionele kok. We sluiten de middag af met lekkere tapas, een drankje en live muziek van twee jonge jazzmuzikanten uit de wijk. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden via Stefania Maginzali: stefania@eigenwijks.nl of 06 33 31 96 81. Er is plek voor 50 mensen. Rondom het Huis van de Wijk is parkeren gratis. Tijd: 14.00-18.00 uur.

Slotermeer

Mantelzorgers uit Slotermeer kunnen in Huis van de Wijk ‘De Honingraat’ (Slotermeerlaan 103-H) genieten van een gezellige middag. Er is een cultureel onderdeel in het programma in de vorm van een theatervoorstelling. Ook is er een muzikaal optreden. Verder zijn er lekkere hapjes, drankjes en goede gesprekken. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden via Gina van der Linden: gina@eigenwijks.nl of 06 33 34 28 80. Er is plek voor 50 mensen. Tijd: 14.00 – 18.00 uur.

Geuzenveld

In Huis van de Wijk ‘Het Pluspunt’ (Albardakade 5-7) kunt u, samen met andere mantelzorgers, terecht voor een ontspannen en diverse middag. Het programma bestaat uit een theatervoorstelling en een muzikaal optreden. Dit alles onder het genot van een high tea. U bent van harte welkom! Mantelzorgers kunnen zich aanmelden via Eva de Boer: eva@eigenwijks.nl of 06 36 02 69 09. Er is plek voor 50 mensen. Tijd: 14.00 – 18.00 uur.

Website: Vensterwerk