Repaircafé voor Slotermeer

repair

repair

Er is in Slotermeer geen repaircafé. We krijgen in De Honingraat bij de balie regelmatig vragen van buurtbewoners in deze richting. Op verschillende locaties in Amsterdam wordt, al door bewoners en voor bewoners, een repaircafé georganiseerd. Bewoners kunnen daar kapotte (huishoudelijke) apparaten brengen die mogelijk nog gerepareerd kunnen worden. Buurtbewoners steken zo hun handen uit de mouwen voor andere buurtbewoners die het vaak niet breed hebben en professionele reparaties niet kunnen betalen. Ook in het kader van duurzaamheid is dit een goede ontwikkeling, omdat apparaten die anders weggegooid zouden moeten worden, soms nog een tijd mee kunnen.

 

Deze repaircafés kunnen en willen niet concurreren met professionele reparateurs. Het gaat om kleine reparaties die een handig iemand thuis ook zou kunnen doen.

Maar een repair café kan alleen als bewonersinitiatief ontstaan, waarbij ‘voor en door bewoners’ centraal staat. Bewonersorganisatie Eigenwijks kan en wil dit initiatief ondersteunen met ruimte, budget en organisatie maar bewoners staan centraal.Er hebben zich al enkele mensen aangemeld die willen helpen met repareren. Wat nog ontbreekt zijn een paar bewoners die de kar, samen met ons, willen trekken. Heeft u interesse, dan kunt u contact opnemen met opbouwwerker Sibbele Wignand op sibbele@eigenwijks.nl of via 06 33 31 96 82. Klik hier voor de flyer!

Website: Vensterwerk