Vrijheidsmaaltijden in Nieuw-West

vrijheidsmaaltijdxparrafb

vrijheidsmaaltijdxparrafb

Op 5 mei 2019 vieren we 74 jaar vrijheid en vindt de achtste editie van de Vrijheidsmaaltijd plaats. Op ongeveer 100 plekken in de stad zullen 10.000 Amsterdammers elkaar ontmoeten en verhalen delen over hun vrijheid, de geschiedenis van hun buurt of het thema van dit jaar: Familie Amsterdam. Ook in Nieuw-West worden er op verschillende plekken Bevrijdingsfeesten georganiseerd. Een kleine greep uit de mogelijkheden.

Sloten & Nieuw SLoten

Op 5 mei staat dit jaar in het Huis van de Wijk België de vluchteling centraal.  Onder de noemer "Vluchten of verzetten, wat zou jij doen?" hebben we in samenwerking met het Rode Kruis, Amnesty International, onze buurtbewoners en vrijwilligers een indrukwekkend programma samengesteld. De avond begint om 16:00 uur met een inloop tot 17:00 uur. 
Voorafgaande aan de maaltijd wordt in de grote zaal de documentaire The Island of All Together (2015) gedraaid. Deze documentaire zal door een vrijwilliger van het Rode Kruis worden begeleid en nabesproken, om zo samen met de bezoekers de dialoog aan te gaan omtrent het thema vluchtelingen. Tegelijkertijd wordt er in het cafégedeelte van het Huis van de Wijk een spel gehouden met een tafelvoetbal van Amnesty.  
Om 18:00 uur start in de grote zaal de gezamenlijke vrijheidsmaaltijd bereid door buurtbewoners. We sluiten de avond af met een pubquiz van Amnesty International die ook zal gaan over het thema vluchtelingen. Tot slot is er nog gelegenheid om na te borrelen (tot ca. 21:00 uur). Meld je aan per mail: ruud@eigenwijks.nl of kom naar het Huis van de Wijk in Nieuw Sloten.

Geuzenveld

Bevrijdingsdag De Plint

Bevrijdingsdag is een belangrijke dag om te vieren. Voor de oudere bewoners die in De Plint woonachtig zijn is het extra waardevol om op deze dag niet alleen te zijn, en samen met de buurt stil te staan bij onze vrijheid. Daarom vindt er op zondag 5 mei een Bevrijdingsfeest plaats voor de hele buurt. Van 10.00 – 14.30 uur bent u welkom in De Plint (Cornelis Outshoornstraat 126). Voor een eigen bijdrage van slechts €4,00 kunt u genieten van een mooie middag met koffie, thee, muziek en een maaltijd.

Slotervaart

Op 5 mei wordt op het Sierplein de diversiteit, tolerantie en verbinding met elkaar gevierd. Kom meevieren en geniet van interessante verhalen, diverse optredens, DJ muziek, sport en spel voor de jeugd en voor de allerkleinsten. In de middag wordt op het Sierplein gratis een Vrijheidslunch geserveerd. De lange tafels bieden plek voor circa 200 mensen. Vol is vol, dus meld je snel aan. Reserveren kan op info@kwyassevents.nl.

Een overzicht van alle Vrijheidsmaaltijden en festiviteiten die plaatsvinden in Nederland vindt u op de website www.4en5mei.nl.

Website: Vensterwerk