Gezocht vrijwillige leercoach Buurtcollege

logo buurtcollege als jpeg

logo buurtcollege als jpeg

Wil jij buurtbewoners uit Nieuw -West helpen in het behalen van hun toekomstdoelen? Meld je dan aan als leercoach in het Buurtcollege!

Buurtbewoners melden zich aan bij het Buurtcollege en gaan in gesprek met jou als leercoach. Je geeft zelf geen les maar coacht en ondersteunt het leerproces. Samen stel je doelen op en bepaal je een programma om die doelen te behalen. Bijvoorbeeld beter Nederlands of Engels leren spreken of computervaardigheden om (vrijwilligers) werk te gaan doen.

Als leercoach weet je als geen ander een vertrouwensband op te bouwen met bewoners. Je werklocatie is in principe De Serre in Osdorp, maar andere locaties zijn bespreekbaar. Je leert veel mensen kennen en komt terecht in een actieve club Buurtcollega’s.

 

Wat vragen we van jou?

Je kent de leermogelijkheden in het stadsdeel of je bent bereid dit te leren van de ander coaches. Je bent communicatief vaardig, hebt inlevingsvermogen en kunt buurtbewoners motiveren en stimuleren om te blijven leren en stappen te maken. Je bent bereid om de beginsituatie en de eindsituatie van een buurtbewoner te leren bepalen middels training

Je kunt deelnemen aan de cursussen van Leef en Leer die je ondersteunen in je werk. Daarnaast heb je regelmatig bijeenkomsten met de ander leercoaches om te leren van elkaar.

Afhankelijk van het aantal buurtbewoners dat je gaat ondersteunen ben je meer of minder uren kwijt. Je kunt dit vrijwilligerswerk zowel overdag als 's avonds doen.

Lijkt het je leuk? Mail dan naar buurtcollege@eigenwijks.nl en we nemen snel contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Website: Vensterwerk